KLM Schiphol app

KLM Schiphol Airport Map wijst je de weg op Schiphol

KLM heeft een Schiphol-plattegrond gemaakt waarmee je de route naar de gate ziet. Ook zie je faciliteiten zoals incheckbalies en toiletten op de kaart.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De komende weken zullen veel mensen van een (verre) zomervakantie gaan genieten. Heb je eenmaal de urenlange wachtrijen en de stressvolle controles getrotseerd, dan wil KLM je snel naar de juiste gate loodsen. De luchtvaartmaatschappij introduceert een nieuwe dienst voor passagiers op Schiphol. Met de Schiphol Airport Map zie je welke voorzieningen er zijn en hoe je bij de verschillende gates komt.


KLM Schiphol app

KLM Schiphol-plattegrond in de app

Apple is ook bezig met een plattegrond van Schiphol, die ze in iOS 11 gaan introduceren. In de beta’s is die kaart nog niet aanwezig; wil je alvast kijken hoe het eruit ziet dan zul je bij Philadelphia International Airport en Mineta San Jose International Airport moeten kijken. Apple gaat ook plattegronden van winkelcentra toevoegen, bijvoorbeeld de Westfield Valley Fair in San Jose en het Westfield San Francisco Centre in San Francisco. In beide gevallen kun je per verdieping zien welke winkels en voorzieningen er te vinden zijn (zie voorbeeld hieronder).

Apple Kaarten plattegrond luchthaven

Voor Schiphol komt er dus een soortgelijke kaart, maar KLM is Apple nét voor. Ze introduceren de Schiphol Airport Map waarop je met een blauw bolletje kunt zien waar je staat. Ook zie je de verschillende KLM-faciliteiten, zoals incheckbalies, lounges en transferbalies. Zoek je toiletten, winkels, werkplekken of stilteruimtes, dan vind je die ook in de app.

KLM Schiphol plattegrond

Het blauwe bolletje laat duidelijk zien hoe ver je nog moet lopen naar de gate. In de KLM-app voor iPhone is de kaart meteen al te raadplegen. Voor Facebook Messenger en WeChat zul je in het menu moeten zoeken naar de kaart. Ondersteuning voor Twitter komt later. Hoewel Apple en KLM hetzelfde van plan zijn, is er wel wat verschil. Bij Apple zie je vooral winkels inclusief merknamen, terwijl KLM je wat meer op voorzieningen wijst.

De Airport Map is alleen te zien als je een geboekte vlucht hebt, die nog in de toekomst moet plaatsvinden. In de KLM-app selecteer je een toekomstige vliegreis en blader je omlaag totdat je de Airport Map-ziet. Heb je geen vlucht geboekt, dan kun je de kaart alleen bekijken door naar airportmaps.klm.com te gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2017, 12:35
Categorie Apps
Onderwerpen klm, schiphol, vliegveld
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.