Thuisdeling-logo

Thuisdeling voor muziek niet meer mogelijk in iOS 8.4

Met de komst van iOS 8.4 en Apple Music is het niet meer mogelijk om muziek binnen een huishouden uit de wisselen via Thuisdeling. De dienst werkt alleen nog voor videobestanden.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Thuisdeling-logoAlle ogen van muziekliefhebbers zijn deze week gericht op Apple Music, maar tegelijkertijd heeft Apple ook een handige functie weggehaald in de update iOS 8.4. Het is niet langer mogelijk om thuisdeling voor muziek te gebruiken, waarmee je muziek draadloos naar meerdere Apple-apparaten in huis kon streamen.

Let op: AirPlay blijft wel gewoon mogelijk.

Zoals de naam thuisdeling al zegt, was de functie bedoeld om muziek in je iTunes-bibliotheek via je Wi-Fi-netwerk naar al je iOS-toestellen te streamen. De dienst is op het eerste gezicht gewoon nog aanwezig in iOS 8.4, maar al snel kwamen gebruikers erachter dat je vanaf nu alleen nog video’s op deze manier kunt versturen. Apple blijkt de webpagina voor Thuisdeling op 30 juni te hebben aangepast, om duidelijk te maken dat thuisdeling voor muziek niet langer mogelijk is. Voorheen vond je op deze pagina instructies om via het instellingenmenu van iOS muziek te delen met thuisdeling. Thuisdeling bestaat sinds iOS 4.3 en is bedoeld om content van een centrale computer te streamen naar iPhones, iPads en iPods. Ze moeten daarbij wel op hetzelfde netwerk zijn aangemeld.

Lees ook: Apple Music maakt (soms) je muziekcollectie kapot en Apple Music en DRM, hoe zit dat?

Thuisdeling met Apple TV werkt (nog)

Voorlopig is het delen van audio alleen mogelijk via een Apple TV, waarschijnlijk omdat Apple Music daar nog niet voor verschenen is. Thuisdeling voor audio en video is sinds iOS 4.3 beschikbaar in iOS (2011).

Thuisdeling-iOS-8.4

Waarom Apple de functie ineens beperkt is niet helemaal duidelijk, maar hoogstwaarschijnlijk heeft het met de komst van Apple Music te maken. Ontbreken bijvoorbeeld de rechten om het aanbod van Apple Music via Wi-Fi te streamen? Overigens stond in de release notes van de opmerking ‘Not currently available’ bij thuisdeling, wat nog enige hoop biedt dat de functie ooit terugkomt.

‘Oplossing’

Een oplossing om alsnog muziek met meerdere toestellen te delen is het gezinsabonnement van Apple Music van 14,99 euro per maand. Maar dat is onhandig voor mensen die grote muziekcollecties hebben, met nummers die zich (nog) niet in Apple’s catalogus bevinden. In dat geval zul je de muzieknummers naar iCloud moeten uploaden, zodat je ze alsnog kunt streamen.

Lees ons uitgebreide artikel over Apple Music voor meer informatie over dit abonnement en alles wat je nog meer wilt weten over de muziekdienst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2015, 14:09
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerpen ios 8.4, muziek, thuisdeling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.