LEGO-Minifigures-Online

LEGO Minifigures Online: multiplayergame voor jong en oud

In LEGO Minifigures Online verken je samen met andere spelers een grote LEGO-wereld. Hierbij maakt het niet uit of je op een Mac of iPhone speelt, iedereen kan samen werken.

LEGO-Minifigures-Online
Bij LEGO gaat het al lang niet meer alleen om gekleurde bouwblokjes. Door de jaren heen is het merk uitgegroeid tot een populaire gameserie, waarbij dezelfde waarden centraal staan: mensen van alle leeftijden samen laten spelen. Het nieuwe LEGO Minifigures Online voldoet misschien nog wel het meest aan deze regel.

Zoals de naam al doet vermoeden focust LEGO Minifigures Online zich volledig op het online samenspelen met andere spelers. Of dat nu via iOS, Android, Mac of PC is maakt niet uit: iedereen die deze game speelt bevindt zich in dezelfde wereld en kan dus ook samen met elkaar optrekken.

LEGO Minifigures: ook geschikt voor jonge gamers

Ouders hoeven zich overigens geen zorgen te maken over het online aspect van de game. Dankzij een beperkte chat en vooraf gescande gebruikersnamen worden jongere spelers niet blootgesteld aan de vervelende kant van internet.

LEGO-minifigures-screenshot

In de game stel je gaandeweg je eigen team van drie Minifigures samen: Lego-figuurtjes die ieder hun eigen krachten bezitten. Zo is er een tovenaar die met bliksemschichten schiet, een rockgitarist die met zijn muziek de vijanden te lijf gaat en een meisje dat selfies neemt om levensenergie aan te vullen. Tijdens het spelen kun je op ieder moment wisselen van Minifigures.

Gotta catch ’em all!

Het is aan jou om meer dan honderd van deze figuurtjes te verzamelen, terwijl je allerlei herkenbare LEGO-werelden doorloopt. Zo is er een kasteel, een ruimtestation, een level met dinosaurussen en ga zo maar door. Je avontuur begint in Pirate World, waarin je verschillende opdrachten vervult en een verhaallijn volgt.

Naast de talloze gratis figuurtjes in de game, komen er ook speciale LEGO Minifigures in de speelgoedwinkels te liggen, die je in de stijl van Disney Infinity en Skylanders met een bijgeleverde code naar de digitale wereld verplaatst.

Zoals we gewend zijn van de LEGO-games kun je naar hartelust objecten kapotmaken en zijn er genoeg monsters en vijanden voor iedereen.

De game is voor €4,99 in de App Store te vinden, terwijl je er €29,99 voor betaalt op op de Mac. Het verschil hierbij is wel dat je afzonderlijke werelden in de iOS-app zult moeten kopen, terwijl de Mac-variant de volledige game bevat. Een prima manier voor jongere spelers om kennis te maken met online games, terwijl ze samen de virtuele blokkenwereld verkennen.

Lees ook: Op zoek naar meer leuke games voor kinderen? Check dan onze wekelijkse iKids-rubriek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2015, 11:13
Categorie Apps
Onderwerpen games, lego

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.