Fraude met Testflight-apps

Reacties voor: Oplichters gebruiken Apple’s TestFlight voor kwaadaardige apps

Oplichters blijken het TestFlight-platform van Apple te gebruiken voor de verspreiding van kwaadaardige apps. Het gaat vooral om cryptocurrency-apps waarmee mensen denken hun cryptomunten te kunnen beheren. De makers van de app hebben heel andere plannen.

Reacties: 3 reacties

  1. En ontwikkelaars maar klagen over de monopoliepositie van Apple. Dit is dus een voorbode wat er gebeurt als je de app store open zet. Er zijn altijd wel een paar lowlifes die onwetende gebruikers geld gaan proberen af te troggelen.

  2. Hoogste tijd dus om weg te stappen van die crypto. Het platform is opgestart als geld wit was tool. En de grip van criminelen wordt alleen maar groter..

    We leren als mensheid ook niks van dit soort initiatieven uit het verleden. Dit wordt de zoveelste zeepbel die gaat klappen

  3. Zodra je wordt omgeleid via TestFlight of een andere externe link ipv rechtstreeks via de App Store dan moet er toch ergens een lampje gaan branden? Niet dat de App Store heilig is ofzo.

    Wacht straks maar als alternatieve betaalmogelijkheden verplicht worden. Dan is het hek van de dam, mbt betalingen naar de foute partij….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.