Terug in de tijd: Steve Jobs kondigt de Apple Store aan

De Apple Store bestaat 10 jaar en Apple viert dit met een compleet nieuwe winkelinrichting. In een filmpje is te zien hoe Steve Jobs 10 jaar geleden de Apple Store aankondigde.

apple store steve jobsVoor sommige mensen was het misschien een tegenvaller, dat Apple vandaag geen nieuwe producten aankondigde, maar alleen een nieuwe winkelinrichting. Voor fans van de Apple Store is het echter een belangrijk moment. Gary Allen reed ruim 5.000 kilometer om de tiende verjaardag van de Apple Store te vieren. Gary is misschien wel de grootste fan van de Apple Store. Hij beheert de website ifoAppleStore.com, een website die al zes jaar lang verslag doet van nieuws rondom de Apple Stores.


Op ifo-roadtrip.com heeft Gary verslag gedaan van zijn reis naar een voorstad van Washington D.C., waar Apple’s eerste Store werd gevestigd. Maar hoe zagen die eerste winkels eruit? Steve Jobs geeft een rondleiding…

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Voordat de eerste Apple Store in 2001 opende, gaf Steve Jobs een rondleiding in de winkel. Hij legt het concept uit, vertelt dat alle computers zijn aangesloten op internet en dat je vrij bent om binnen te lopen om je persoonlijke websites te bekijken. Let ook op de Flower Power iMacs bij de kassa. Zelfs de zitballen voor de kinderen waren toen al in de winkel te vinden.

Een foto van de eerste Apple Store is hieronder te zien (via ifo-roadtrip.com):
tysons_storefront

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de eigen winkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores en België één, maar wereldwijd gaat het om honderden locaties. Ook heeft Apple de online Apple Store. Waar vind je de officiële Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.