Reacties voor: Telfort verhoogt prijzen voor mobiel internet

Telfort heeft vandaag de prijzen voor nieuwe data-abonnementen met 2 a 3 euro verhoogd. Hierdoor betalen nieuwe iPhone-abonnees voor het goedkoopste pakket €8,95 in plaats van €6,95.
Lees het complete artikel → Telfort verhoogt prijzen voor mobiel internet
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 19 reacties

  1. Zal niemand verrast door zijn, denk ik. De tijden dat Telfort de goedkopere dochter was van KPN zullen straks wel verdwijnen.

  2. Ik snap hun argument alleen niet: omdat internetverbruik hoger word…. Bedoelen ze niet dat de inkomsten lager worden doordat we minder bellen?
    Ze krijgen toch ook meer klanten/internetters = inkomsten daaruit -minder kosten voor t bellen?

  3. Origineel geplaatst door Flieps
    Zal niemand verrast door zijn, denk ik. De tijden dat Telfort de goedkopere dochter was van KPN zullen straks wel verdwijnen.

    Dat zal wel loslopen, zolang er bij Telfort nog geen koppeling komt tussen het aantal belminuten en de datalimiet, zoals KPN die wel hanteert.

    @Michel van Drongelen: Nee, ze moeten meer kosten maken om alle data te kunnen verwerken.

  4. Als deze situatie zich voortzet wordt mobiel internetten straks een bezigheid voor de rijken onder ons. Ik gebruik zelf weinig internet op mijn telefoon buitenshuis maar ik vind het wel makkelijk en fijn om te hebben. Toch heb ik mijn oude abonnement naar een sim-only zonder databundel overgezet omdat het anders wel erg duur wordt allemaal.

  5. In Belgie word het gelukkig fors goedkoper met dank aan mobile vikings uiteraard en nu proximus met generation connect, slechts 20 euro bij die laatste voor 80belmin,2000sms naar alle netwerken, 2GB data en 10MB data voor in den buitenland te surfen tot een max van 100MB je kan opsparen.

  6. Stelletje boeven zijn het bij KPN Heb dit bedrijf reeds lang geleden de rug toegekeerd. Al mijn vaste tel aansluitingen opgezegd naar Tiscali gegaan, 2 telnrs, gratis bellen naar alle vaste aansluitingen binnen NL, voor 30,- incl BTW Inmiddels is dit Telfort geworden dochter van KPN en wat doen ze introductie starttarief. Heb meteen alles overgezet naar Online Euro 29,- per maand geen starttarief gratis bellen naar alle vaste nummers binnen NL en van 4 naar 20MB Online is dochter van T-Mobile deze prijs is alleen van kracht wanneer je hier al een abo hebt lopen. KPN is inmiddels bezig met uitrollen glasvezel onder het mom van sneller internet vraagt men hier de hoofdprijs voor en je moet betalen per tijdseenheid voor je telefoongesprekken Nooit maar dan ook nooit ga ik nog in zee met deze monopolist O ja data over glasvezel is aanzienlijk goedkoper dan over een koperlijn om nog maar te zwijgen over de onderhoudskosten. Ik haat die Nederlandse kruideniers mentaliteit van KPN

  7. Kan iemand mij uitleggen waarom de blackberry abonnementen bijna de helft duurder zijn dan de normale abonnementen?

  8. Origineel geplaatst door Wouter
    Kan iemand mij uitleggen waarom de blackberry abonnementen bijna de helft duurder zijn dan de normale abonnementen?

    Dat heb ik ook nooit begrepen. Die MB’s zijn van goud oid. De buitenland tarieven voor BB zijn helemaal bizar.

  9. Origineel geplaatst door Wouter
    Kan iemand mij uitleggen waarom de blackberry abonnementen bijna de helft duurder zijn dan de normale abonnementen?

    De officiële reden is doordat de abonnementen speciaal voor BB aangepast moeten worden en er dus hogere kosten voor worden gemaakt.
    De echte reden zal meer zijn “iedereen doet het”, dus het kan.

  10. Reden is dat blackberry internet verkeer via een veilige verbinding gaat, waarvan de servers in Canada staan. Daarom is het duurder (maar behoort het ook veiliger te zijn) dan normaal internet. Beter beveiligd, met encrypties enzo. Daarom zijn overheden van sommige landen ook tegen blackberry’s. Omdat ze niet kunnen zien wat hun klanten mailen ed.

  11. Gewoonlijk betekent meer consumeren, lagere prijzen. Ik heb dus ook het gevoel dat ik belazerd wordt!

  12. @Laurens: Ja en? Zijn de bits dan duurder? Als jij surft naar Amazon.com, dan betaal je toch ook niks meer omdat de server in Amerika staat?

  13. En dan ben ik blij dat er WiFi is en de Onavo app.

  14. De hotspots waren ten dode opgeschreven na de komst van mobiel internet, maar het zou niet slecht zijn als die weer opgepoetst worden en er een landelijke wifi bubbel ontstaat waar je tegen vast tarief onbeperkt via wifi kunt surfen.

    Als Internet providers het delen van verbindingen door hun gebruikers gaan toestaan en hiervoor de techniek leveren (gescheiden SSID’s, gescheiden bandbreedte, shared revenue voor de Internet abonnee) kunnen ze op deze wijze concurreren met de mobiele telco’s.

  15. @Wilbie: Prijzen omhoog omdat hun kosten omhoog gaan mag in eerste instantie logisch klinken, maar toch is dat krom: de investering hoort zich terug te kunnen verdienen door die stijging in gebruik. daarnaast verandert er niks voor de klant in het aangeboden product dus als de bedrijf zou je dezelfde prijs moeten blijven hanteren. Dit is een kort termijn beleid om investering sneller terug te verdienen maar op lang termijn een slechte bedrijfsvoering. Helaas doen alle providers mee aan dit beleid.

  16. Origineel geplaatst door Peppijn
    Stelletje boeven zijn het bij KPN Heb dit bedrijf reeds lang geleden de rug toegekeerd. Al mijn vaste tel aansluitingen opgezegd naar Tiscali gegaan, 2 telnrs, gratis bellen naar alle vaste aansluitingen binnen NL, voor 30,- incl BTW Inmiddels is dit Telfort geworden dochter van KPN en wat doen ze introductie starttarief. Heb meteen alles overgezet naar Online Euro 29,- per maand geen starttarief gratis bellen naar alle vaste nummers binnen NL en van 4 naar 20MB Online is dochter van T-Mobile deze prijs is alleen van kracht wanneer je hier al een abo hebt lopen. KPN is inmiddels bezig met uitrollen glasvezel onder het mom van sneller internet vraagt men hier de hoofdprijs voor en je moet betalen per tijdseenheid voor je telefoongesprekken Nooit maar dan ook nooit ga ik nog in zee met deze monopolist O ja data over glasvezel is aanzienlijk goedkoper dan over een koperlijn om nog maar te zwijgen over de onderhoudskosten. Ik haat die Nederlandse kruideniers mentaliteit van KPN

    Haha Tiscali is ook van KPN

  17. Wat een onzin argument “omdat het gebruik omhoog gaat'”
    Met een datalimiet betaalde je toch al voor een bepaalde afgemeten hoeveelheid ?
    Verhogingen van 33%…. Ben blij dat ik nog een jaar op m’n Telfort sim only zit…

  18. Wat een onzin argument “omdat het gebruik omhoog gaat”
    Met een datalimiet betaal je toch voor vooraf afgemeten hoeveelheid ?
    Ben blij dat ik nog een jaar op m’n Telfort sim only zit…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.