AR.Drone 2.0 nu officieel aangekondigd in Nederland #CES2012

Parrot heeft de AR.Drone 2.0 nu ook officieel in Nederland aangekondigd. De quadricopter wordt geleverd met twee rompen en heeft een HD-camera om opnames te maken. Dankzij Absolute Flight is de AR.Drone 2.0 makkelijker te besturen voor beginners.

parrot ar-drone-2Gisteren waren we er vroeg bij met de eerste geruchten over de AR.Drone 2.0. Een paar uur later werd al duidelijk dat de AR.Drone 2.0 op de CES gepresenteerd zou worden en nu is ook de Nederlandse aankondiging een feit. De AR.Drone 2.0 quadricopter zal net als z’n voorganger met de iPhone en andere smartphones te bedienen zijn. Nieuwe functies zijn een HD-camera met een beeldresolutie van 1280 x 720 pixels, zodat de beelden die de quadricopter maakt extra scherp zijn.

Zo lijkt het alsof je kunt meevliegen met het toestel. De camera op de quadricopter herkent vormen en kleuren, zodat met augmented reality games te spelen zijn. Er is ook een nieuwe app beschikbaar met de naam AR.FreeFlight 2.0, waarmee je je HD-video’s kunt opslaan, bekijken en delen met andere gebruikers van de AR.Drone. Met de travelling-functie kun je HD-videobeelden opnemen door de gewenste beweegrichting op te geven. De Ar.Drone 2.0 beweegt dan vanzelf in de gewenste richting. De AR.FreeFlight 2.0-applicatie is beschikbaar voor iPhone en Android. De beste video’s die door de AR.Drone-gemeenschap zijn gemaakt kun je online bekijken. Via de AR.Drone Academy kun je de geolocaties zien van de beste vliegzones en video’s/vluchtgegevens van andere gebruikers bekijken.

ar-drone besturingAbsolute Flight is een nieuwe besturingsmethode op de AR.Drone 2.0. Dit is een gepatenteerde vluchtmodus waarbij de 3D-magnetometer precies weet waar de AR.Drone 2.0 zich bevindt ten opzichte van de smartphone. De quadricopter volgt daarna nauwkeurig de bewegingen en kantelingen van de smartphone, zonder dat je hoeft na te denken over de oriëntatie van de voorste camera van de AR.Drone. Ben je ervaren speler, dan is er de Relative Flight-modus, de klassieke besturingsmodus waarbij de magnetometer van de AR.Drone 2.0 wordt uitgeschakeld. Je bepaalt als piloot dan zelf de oriëntatie van het apparaat. Absolute Flight moet het voor beginnende gebruikers intuïtiever maken om de quadricopter te besturen.

Parrot kondigt ook twee verschillend gestroomlijnde rompen en een open ontwikkelplatform rondom de AR.Drone 2.0 aan. De rompen zijn gemaakt van EPP, een materiaal dat wordt gebruikt voor autobumpers. Daardoor zijn ze licht van gewicht en zeer sterk. De ene romp is bedoeld voor buitengebruik en is verkrijgbaar in drie kleurcombinaties. Voor binnengebruik is er een romp die de propellers beschermt en die de quadricopter een geheimzinnig uiterlijk geeft. Over een verbeterde batterijduur, exacte datum van verkrijgbaarheid (“2012”) en de prijs vermeldt het Nederlandse persbericht echter niets.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2012, 15:57
Categorie Accessoires
Onderwerpen ar.drone, ces2012, parrot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.