iphone-eerste-generatie

Gedenkwaardig: iPhone werd 5 jaar geleden aangekondigd

Vandaag is het 5 jaar geleden dat de iPhone tijdens Macworld 2007 werd aangekondigd door toenmalig Apple CEO Steve Jobs.

iphone-eerste-generatieHet is vandaag precies 5 jaar geleden dat de iPhone werd aangekondigd. Tijdens Macworld Expo 2007 beklom Steve Jobs het podium om “drie revolutionaire producten” aan te kondigen. Het inmiddels legendarische filmpje is hieronder te zien. Jobs startte zijn keynote met de woorden: “We gaan vandaag samen historie schrijven”, om vervolgens “drie nieuwe producten” aan te kondigen. “Van tijd tot tijd komt er een revolutionair product voorbij dat alles verandert”, zei Jobs. De iPod heeft niet alleen veranderd hoe we naar muziek luisteren, maar heeft de hele muziekindustrie veranderd. De iPhone zou hetzelfde doen, met de mobiele industrie.

iphone_2007_macworld_display

iPhoneclub vierde op 19 december al het 5-jarig bestaan, omdat we al iets eerder bezig gingen met het schrijven over de toenmalige geruchten. Inmiddels is de iPhone uitgegroeid tot de grootste omzet- en winstmaker voor Apple. Er worden meer iPhones verkocht dan welk ander product van Apple. En de aanvankelijke scepsis bij bestaande telefoonfabrikanten, dat Apple geen ervaring had met telefoons en er nooit in zou slagen, is wel onzin gebleken.

Lees verder: Dossier: iPhone-geschiedenis

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2012, 10:32
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerp steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.