Telegram met IFTTT-integratie.

Telegram werkt dankzij IFTTT samen met Hue, Twitter, Instagram en meer

Telegram werkt nu samen met de alles-in-één-dienst IFTTT, zodat je externe diensten als Twitter, Facebook, Instagram en Hue kunt koppelen aan je Telegram-account. Ook kun je je chats overzichtelijker houden, doordat je ze vast kunt zetten in je overzicht.

Telegram met IFTTT-integratie.
Telegram heeft weer een nieuwe update uitgebracht die een handige koppeling aan de chatapp toevoegt. Dankzij de nieuwste versie werkt Telegram samen met IFTTT (If This Then That), zodat je in Telegram op de hoogte gehouden wordt van acties die bij andere diensten uitgevoerd worden. Zo wordt een foto die je op Instagram plaatst, automatisch in een Telegram-chat geplaatst, terwijl je vanuit Telegram ook je eigen Hue-lampen kunt bedienen.

Telegram werkt samen met IFTTT

IFTTT is een handige dienst waarmee je allerlei diensten aan elkaar kunt koppelen, zoals Twitter, Facebook, Instagram, Google Foto’s, Hue-lampen en nog veel meer. Dankzij de samenwerking met Telegram kun je de chatapp eenvoudig koppelen aan al deze diensten. Het enige wat je nodig hebt is een IFTTT-account, waarna je standaard Applets (de voorgeprogrammeerde opties van IFTTT) kunt toevoegen aan Telegram. Door bijvoorbeeld in de chat met de IFTTT-bot een bericht te sturen als #color red, kleuren je gekoppelde Hue-lampen rood. In totaal werkt Telegram samen met meer dan 360 diensten die IFTTT ondersteunen en je kunt ook zelf je eigen Applets maken. Je kunt de speciale IFTTT-bot ook toevoegen aan groepsgesprekken om vanuit daar handelingen uit te voeren.

Telegram met IFTTT-bot.

Verder heeft deze nieuwe versie van Telegram nog een andere handige functie. Je kunt een chat in je chatoverzicht nu namelijk vastzetten. Door een chatgesprek naar links te vegen en te tikken op Vastzetten, staat deze chat altijd bovenaan in je overzicht, ook als er recentere berichten geplaatst zijn in andere gesprekken. Deze functie is vooral handig om een overzicht te houden van je belangrijkste chats. Je kunt het ook gebruiken in combinatie met de nieuwe IFTTT-bot, zodat deze altijd binnen handbereik is.

Chat vastzetten in Telegram.

Dankzij de toevoeging van IFTTT-integratie, wordt Telegram steeds meer een alles-in-één-app in plaats van een simpele chatdienst. Eerder kwam de dienst ook al met zijn eigen blogplatform genaamd Telegraph en kon je spelletjes spelen tegen je chatpartners dankzij het eigen gameplatform van Telegram.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2016, 10:00
Categorie Apps
Onderwerpen ifttt, telegram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.