Een iPad met Airmail op tafel.

Airmail nu geschikt voor iPad en beveiliging met Touch ID

Je kunt Airmail nu ook gebruiken op de iPad. De iOS-versie is bijgewerkt, waardoor de app universeel geworden is. Bovendien kun je de app nu beveiligen met Touch ID, zodat niemand ongestoord je mails kan bekijken. Verder bevat de app nog vele andere nieuwe functies.

Een iPad met Airmail op tafel.
Ben jij fanatiek gebruiker van Airmail op je Mac, iPhone en misschien wel Apple Watch? Dan is er goed nieuws, want de mailapp is nu echt op alle belangrijke iOS-apparaten beschikbaar. Met de update van vandaag is de app universeel geworden, waardoor Airmail ook op de iPad volledig tot zijn recht komt. Er zijn bovendien allerlei functies bijgekomen die voor iPhone-gebruikers interessant zijn, zoals beveiliging met Touch ID, vele nieuwe knoppen om sneller te werken en de mogelijkheid om te tekenen.

Mails bekijken in Airmail op de iPad

Airmail op de iPad maakt gebruik van de vertrouwde weergave die je bij meerdere mailapps op de iPad ziet. Hou je je iPad horizontaal, dan vind je aan de linkerkant een lijst al je emails, terwijl aan de rechterkant de geopende mail weergegeven wordt. Airmail voor de iPad zal daardoor al snel vertrouwd aanvoelen, terwijl de bekende functies van Airmail ook meegenomen zijn. Zo zet je een mail met een swipe-beweging op een lijst van zaken die je nog moet doen.

Airmail op de iPad met een zijmenu.

Heb je Airmail bijvoorbeeld al op de iPhone geïnstalleerd, dan is het een koud kunstje om de app ook op de iPad in gebruik te nemen. Dankzij synchronisatie met iCloud kun je snel andere mailadressen importeren, zodat je niet alles opnieuw in hoeft te stellen. De iPad-versie van Airmail ondersteunt bovendien twee bekende iOS 9-functies: Split View en Slide Over. Hierdoor kun je de app via Split View gebruiken naast een andere iPad-app die deze functie ondersteunt.

airmail-ipad-split-view

Mails beveiligen met Touch ID en andere nieuwe functies

Maar ook voor de iPhone-gebruikers is er goed nieuws, want Airmail is vanaf nu ook te beveiligen met je eigen vingerafdruk. Door de Touch ID-instelling aan te zetten, wordt direct na het openen van de app om je vingerafdruk gevraagd. Dit voorkomt dat anderen ongestoord door je emails kunnen bladeren. Bovendien werkt Airmail nauw samen met een toetsenbord, zoals het Smart Keyboard voor de iPad Pro. Je kunt in Airmail gebruikmaken van vele verschillende sneltoetsen, om bijvoorbeeld mails te verwijderen, archiveren of te versturen. Je kunt ook zelf sneltoetsen aanwijzen, zodat je Airmail zelf kunt personaliseren.

Je kunt aan een mail in Airmail nu ook tekeningen toevoegen dankzij de nieuwe Sketch-optie. En werk je graag met swipe-bewegingen, dan kun kun je nu twee vingers gebruiken om naar het volgende bericht te gaan. Tot slot zijn er met deze nieuwe release bugs opgelost en functies verbeterd en zijn er meer externe diensten geïntegreerd, zoals PDFExpert5, Parcel en Instapaper.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2016, 9:35
Categorie Apps
Onderwerpen airmail, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.