Tado Smart Charging app

Reacties voor: Tado Smart Charging: nieuwe app voor slim opladen van elektrische auto’s

Tado heeft een laadoplossing voor elektrische voertuigen aangekondigd. Daarmee zou een huishouden gemiddeld 300 euro per jaar kunnen besparen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 5 reacties

  1. Voor dit soort zaken is het goed dat je een ecosysteem kunt kiezen dat alles kwa energie in huis kan beheren. Zo werkt het goed samen en maak je dat echt slim. Nu hoop ik wel dat ze de moderne smarthome technieken blijven ondersteunen en ze niet belachelijk duur worden. Want eerlijk, Tado is zeker niet goedkoop. Ik stuur mijn stadswarmte aan via Tado en dat werkt echt prefect 👍🏼

  2. Wat is er anders aan dan de al langer bestaande app Jedlix?
    Ik gebruik die al jaren, gekoppeld aan mijn Tesla model 3 en mijn Shell recharge lader. Schakelt via Tesla api het laden aan of uit. Rekening voor het laden gaat naar de leasemaatschappij, maar ik kan een deel van de besparing via Jedlix naar mijn eigen rekening laten uitbetalen, wat ik periodiek ook doe.

  3. Idee is goed, ik heb alleen geen dynamisch tarief. Ik heb wel zonnepanelen. Het zou dus fijn zijn als er een optie in zit die er voor zorgt dat er wordt opgeladen op het moment dat de zon schijnt.

  4. EDIT: helaas: Polestar 2 Long range singel motor wordt niet ondersteund.

  5. Ik gebruik de app Gridio. Werkt precies hetzelfde. Met dynamisch contract en op basis van 3500 kWh electriciteit voor de auto per jaar is ruim meer dan € 300 besparing te halen met name in de zomermaanden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.