Sunrise einde

Agenda-app Sunrise voorlopig toch nog te gebruiken

Agenda-app Sunrise zou vanaf 31 augustus niet meer te gebruiken zijn. Maar Microsoft heeft besloten om die datum uit te stellen totdat meer functies van Sunrise in Outlook geïntegreerd zijn.

Een interessante wending in de toekomst van agenda-app Sunrise. Microsoft heeft besloten dat gebruikers de losse Sunrise apps langer kunnen gebruiken. Op 31 augustus zou aanvankelijk de stekker eruit gaan, maar Microsoft zegt nu te willen wachten tot meer functies van Sunrise in Outlook zijn geïntegreerd. Wanneer we die functies kunnen verwachten is op dit moment niet duidelijk. Voorlopig blijven de apps dus gewoon te gebruiken.


Sunrise einde

Reactie op kritiek
Microsoft lijkt hiermee te reageren op de kritiek van Sunrise-gebruikers dat veel functies nog niet in Outlook geïntegreerd zijn. Eerder had het bedrijf beloofd dat de apps beschikbaar zouden blijven totdat dit wel het geval is. “We hebben besloten om nog wat langer te wachten zodat we een aantal op Sunrise geïnspireerde functies aan Outlook kunnen toevoegen”, liet een woordvoerder van Microsoft aan PCWorld weten. “Zodra deze functies beschikbaar zijn zal Sunrise officieel sluiten.”

Sunrise-functies in Outlook

Na de overname van Sunrise werden de agendafuncties van Sunrise al in beperkte vorm in de iOS-versie van Outlook geïntegreerd. Zo werden eerder dit jaar nog de agenda-apps toegevoegd waarmee je bijvoorbeeld Facebook-evenementen en Wunderlist-taken in Outlook kan weergeven. Sunrise staat bekend om de uitgebreide koppelingen met sociale netwerken zoals LinkedIn en handige agenda’s voor feestdagen en sportevenementen.

Wel uit de App Store gehaald
De Sunrise-apps voor iOS en Mac zijn inmiddels al uit de App Stores gehaald. Wie de apps eerder heeft aangeschaft en toch wil blijven gebruiken kan deze terugvinden bij zijn aankopen in de iOS of Mac App Store. Andere gebruikers zullen helaas op zoek moeten naar een van de vele alternatieven, zoals Kin Calendar, dat zich ziet als de onofficiële opvolger.

Bekijk ook

Eerdere aankopen in de App Store bekijken: zo vind je je aankoopgeschiedenis

Welke apps heb je eerder gekocht? Bekijk je aankoopgeschiedenis in de App Store op je iPhone en iPad. Alle apps die je eerder hebt gedownload kun je opnieuw installeren, zonder kosten als je hetzelfde Apple ID gebruikt. Deze tip legt uit hoe dat werkt.
Bekijk ook

Agenda-app Sunrise stopt vandaag, zijn er wel alternatieven?

De populaire agenda-app Sunrise stopt vandaag. Zoek je alternatieven, dan wordt het lastig: geen enkele agenda-app biedt 1-op-1 dezelfde functies. Maar toch hebben we enkele goede aanraders gevonden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 september 2016 om 11:51
Onderwerp
Categorie
Apps
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.