Logi-Circle

[IFA 2016] Logi Circle laat je nu videobeelden 31 dagen terugkijken met nieuwe opslagfunctie

De Logi Circle-camera introduceert een opslagplan, zodat je videobeelden tot 31 dagen terug kunt kijken. Het kost 10 euro per maand.
Erwin Siekman - · Laatst bijgewerkt:

Logitech bracht de Logi Circle vorig jaar op de markt als een sociale huiscamera, waarmee je contact kon houden met het thuisfront. Het was nadrukkelijk niet bedoeld als beveiligingscamera, zoals de Nest Cam. Maar soms wil je toch de beelden van eerder die dag terugkijken. Dat kan met het nieuwe opslagabonnement dat ze vandaag aankondigen. De functie komt over een paar dagen beschikbaar in de app.

Logi-Circle

Update 18:00 uur: Inmiddels is de update van de Logi Circle-app (link) al beschikbaar in de App Store, inclusief de nieuwe Logi Safe-functie.

Logi Safe

Voorheen maakte de Logi Circle een dagelijkse samenvatting van 30 seconden waarmee je kon terugkijken wat er die dag was gebeurd. De functie is bijvoorbeeld leuk voor drukke huishoudens, waarbij één van de gezinsleden op (zaken)reis is of ver weg moet om te studeren. Met de webcam hou je dan toch nog een beetje contact met het thuisfront. Aan het eind van de dag kun je zien hoe ‘a ‘s ochtends een smoothie aan het maken was en hoe ma een schilderijtje ophing. Dat klinkt niet als heel erg spannend, maar als het naaste familieleden zijn wil je toch even weten hoe het gaat.

Tot nu toe kon je beelden maar 24 uur opslaan. We schreven in onze review van de Logi Circle:

Deelmogelijkheden dagoverzichten te beperkt
Deze vermakelijke overzichten kun je gemakkelijk opslaan en vervolgens delen, maar dan zul je er wel op de dag zelf aan moeten denken. De Logi Circle slaat namelijk geen dagoverzichten op van de dagen ervoor, en dat is best jammer.

Logi Circle-video’s 31 dagen opslaan

Met het nieuwe opslagabonnement wordt die periode verlengd: je kunt straks tot 31 dagen terugkijken. Daardoor wordt de Logi Circle ook geschikt als opslagabonnement. Ben je opeens je dure halsketting kwijt en wil je weten of er misschien iemand in jouw nachtkastje heeft gesnuffeld, dan kun je alle beelden terugzien.

Logi-Circle-cameraVoor het opslagabonnement betaal je €7,99 per maand per camera. Wil je het hele jaar in één keer afbetalen, dan kost het je €59,99 per jaar per camera. Als je dit afsluit krijg je van alle 31 dagen een aangepaste samenvatting. Met het ‘Premium Plan’ zijn cloudopnames onbeperkt. De eerste 31 dagen zijn gratis, daarna moet je maandelijks of jaarlijks gaan betalen voor de functie.

De Nest Cam heeft ook een Aware-functie waarvoor je moet betalen. Daarmee krijg je een videogeschiedenis van tien of dertig dagen. De tiendaagse functie kost €10 per maand voor de eerste camera en €5 voor elke volgende camera. Wil je dertig dagen video terugkijken dan betaal je €30 per maand voor de eerste en €15 voor elke volgende camera. Nest is dus iets duurder, maar houdt wel rekening met kortingen als je meerdere camera’s hebt.

Circle Safe Day Brief

Day Briefs-functie nu nog beter
De timelapse-functie van Logi Circle is ook verbeterd. Gebruikers kunnen straks een timelapse maken van een dag, week of zelfs maand. De functie bestaat al sinds dag één van de Logitech Circle maar moet nu nog gemakkelijker werken. Deze functie is bijvoorbeeld handig als je wilt kijken of het goed gaat met oudere opa’s en oma’s die nog zelfstandig wonen. Je wilt die beelden niet eeuwig bewaren, maar je wilt wel even kijken of ze de normale handelingen zoals eten, aankleden en koffiedrinken hebben gedaan.

De Logi Circle is voor €149 verkrijgbaar bij allerlei winkels zoals Bol.com.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2016, 18:51
Categorie Accessoires
Onderwerpen camera, logitech

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.