Reacties voor: Student kan gratis vliegen met nagemaakte Passbook-instapkaarten

Een Griekse IT-student zegt namaak-instapkaarten voor Passbook te kunnen maken, zodat hij gratis door Europa kan vliegen.

Reacties: 24 reacties

  1. Moest dit waar zijn, dan zal het nu niet lang meer duren voor dit zal veranderen.. :p

  2. Passbook is ook niet een bepaald betrouwbare methode voor dit soort dingen.

  3. Sterk verkoopargument voor de iPhone: ‘Met onbeperkt gratis vliegen!’

  4. Je kan Passbook niet de schuld geven eigenlijk. Het faciliteert alleen maar het digitaal aanmaken van oa instapkaarten en tickets. De luchtvaartmaatschappij moet dan wel de gegevens checken met de passagierslijst. Doen ze het niet, dan krijg je dit soort problemen.

  5. @Veronica: Passbook is prima geschikt voor dit soort dingen naar mijn mening. Een barcode op papier of op je iPhone maakt voor de veiligheid weinig verschil uit. Het is echter slecht dat de passagiersgegevens blijkbaar niet opgehaald worden bij instappen.

  6. Origineel geplaatst door Veronica
    Passbook is ook niet een bepaald betrouwbare methode voor dit soort dingen.

    Kun jij ook positief reageren over iets van Apple? Noem eens 1 ding wat je geweldig vindt van Apple.

  7. Origineel geplaatst door Bubbly
    Kun jij ook positief reageren over iets van Apple? Noem eens 1 ding wat je geweldig vindt van Apple.

    Gratis WiFi in de winkels.

  8. Origineel geplaatst door Veronica
    Passbook is ook niet een bepaald betrouwbare methode voor dit soort dingen.

    Onzin. Dit heeft helemaal niets met Passbook te maken, want Passbook is slechts een opslagplaats voor de digitale instapkaarten. Als het echt werkt, zou het ook moeten werken met zelf afgedrukte instapkaarten,dus het heeft zelfs niets met Apple te maken. Ik vraag me overigens af of het werkt. Je neemt in ieder geval een groot risico, want je weet niet of het vliegtuig is volgeboekt. Ook niet als je pas op het laatste moment instapt.

  9. Dit klopt volgens mij niet. Er is altijd controle aan de hand van de passagierslijst. Iedereen heeft bijvoorbeeld wel eens meegemaakt dat er een passagier niet aan boord is en er een tas uitgeladen moet worden. Als het niet gelinkt zou zijn aan de lijst zou je nooit weten welke tas je eraf moet halen omdat je dan niet weet welke passagier er mist. Om over het laten omroepen van passagiers maar te zwijgen

  10. En hoe weet hij dan dat het werkt als hij het zelf niet heeft uitgeprobeerd ? Dat gegevens niet realtime zijn klopt niet want als je van stoel verandert bij de transfer balie of een upgrade uitvoert naar business class dan is dat ook gelijk bij de gate te zien.

  11. Er is nog een risico aan deze methode. Het toestel waarin je meevliegt kan zomaar boven de oceaan van de radar verdwijnen, waarna niemand nog weet waar je gebleven bent, omdat je niet als passagier geregistreerd bent. Met een gestolen paspoort weet men tenminste nog wie er niet verdwenen is 😉

  12. Origineel geplaatst door Bubbly
    Kun jij ook positief reageren over iets van Apple? Noem eens 1 ding wat je geweldig vindt van Apple.

    Zo vaak positieve dingen over Apple gezegd, alleen gaat het steeds minder op bepaalde punten met hun sinds de dood van Jobs.

    Dus wat ik geweldig vind van Apple, dat ze niet sjoemelen met benchmarks, dat iOS erg stabiel is, synchronisatie met de gehele Apple ecosysteem, iCloud ect ect.

    Moet ik verder gaan? Jouw reactie is een tegen reactie en niet omdat mijn post iets stom zegt maar omdat mijn mening jouw niet bevalt.

  13. Origineel geplaatst door Alfred
    Er is nog een risico aan deze methode. Het toestel waarin je meevliegt kan zomaar boven de oceaan van de radar verdwijnen, waarna niemand nog weet waar je gebleven bent, omdat je niet als passagier geregistreerd bent. Met een gestolen paspoort weet men tenminste nog wie er niet verdwenen is 😉

    Vergeten dan er paspoort controles zijn? Zo moeilijk is dan niet, om erachter te komen wie er in het vliegtuig is ingestapt aan de hand van camerabeelden.

  14. @Enes: Het was ook niet al te serieus bedoeld, zie bijvoorbeeld de 😉

  15. @Donstil: Lol, wel vrij traag…

    @Veronica: Mijn reactie kwam doordat de afgelopen twee weken je reacties mijn aandacht vingen, maar dat lag dan aan mij en is bij deze verleden tijd. Ik vroeg het nu omdat de risicofactor niet Passbook is of kan zijn, maar het systeem dat geen controle uitvoert. Er is geen veiligheidskwestie van Passbook, aangezien dat alleen maar een schil is. Ik kan een valse e-ticket genereren en scannen, maar als dat systeem niks controleert kom ik daarmee ook binnen. Maar goed, zoals eerder gezegd ligt dat dus aan die scanner.

  16. Dus ik heb voor niks 700 euro uitgegeven voor een ticket naar Bangkok jammer

  17. Het werkt dan waarschijnlijk alleen in Griekenland, want elders in Europa wordt de lijst wel degelijk realtime vergeleken met de passagierlijst. Zelfs op de kleinere lokale vliegveldjes wordt bij de security de pax lijst realtime gecheckt met het (ETIX) ticket.
    Een beetje een oprui artikel.

  18. Je moet ook nog bij de gate zien te komen. Dus je moet al een geldige boarding pass hebben om voorbij de douane te komen.

  19. Zelf meegemaakt op verschillende luchthavens dat niet eens de barcode wordt gescand… Alleen de naam vergeleken met id en kaart (Ryanair ). Heb vorig jaar zelfs op de PDF zelf priority toegevoegd. No prob. Gratis vliegen is wel degelijk mogelijk …

  20. @Alfred: ik kan mijn lach niet onderdrukken.

  21. Ik heb eens een uur aan de grond gestaan omdat er een passagier teveel aan boord was. Na tellen, hertellen, namen controleren en opnieuw tellen, bleek het een vergissing en mochten we alsnog vertrekken.

    Dus ik betwijfel of je zomaar aan boord kunt met een fake ticket.

  22. Wat een bullshit. Bij een beetje maatschappij (zoals KLM) wordt altijd de passagierslijst geraadpleegd. Je naam verschijnt op het apparaat en wordt vergeleken met je boardingpass (of die nu in passbook, de KLM app of op papier is opgeslagen). Bij een “onbekende” barcode of als een stoel al bezet is gaat er letterlijk een rood lampje branden. Dit zou alleen kunnen werken bij low budget vluchten. (EasyJet, Ryanair etc) waar geen vaste stoelen zijn toegewezen. Overigens kan ik mij WEL voorstellen dat je binnen het Schengen gebied met een valse boardingpass tot aan de gate kan komen. Normaalgesproken wordt er namelijk nooit om je paspoort gevraagd tenzij je bagage gaat inchecken.

  23. @Bubbly: Als je iemands mening niet bevalt, gewoon negeren. En het valt mij op dat jij regelmatig mensen op de man af aanvalt, nergens voor nodig. Plaatst desnoods een report aan de admin, je lokt alleen maar mensen uit de tent met jouw soort opmerkingen.

  24. EE is geen piloot in de wereld die opstijgt met een passagier meer, of minder ! t.o.v het passengersmanifest.
    Leuke theorie van die student, maar het werkt niet. Wellicht een keer bij toeval bij een fout, meer niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.