Strava Beacon laat je je workout delen met vrienden of familie.

Fiets- en hardloop-app Strava laat vrienden zien waar jij uithangt

De fiets- en hardloop-app Strava heeft een nieuwe functie genaamd Strava Beacon. Dankzij deze functie kun je je vrienden en familie op de hoogte brengen van jouw workout. Zij kunnen daardoor zien waar jij precies bent en of je veilig thuiskomt van een rondje hardlopen.

Strava Beacon laat je je workout delen met vrienden of familie.
Als je graag hardloopt of fietst en daarbij de Strava-app (link) gebruikt, dan kun je gebruikmaken van een nieuwe handige functie. Ten minste, als je een betaalde Premium-gebruiker bent. De nieuwe Beacon-functie zorgt ervoor dat jouw vrienden kunnen zien waar jij bent tijdens een rondje hardlopen of wielrennen.

Workout live delen via Beacon in Strava

De Beacon-functie werkt als volgt. Voordat je een warkout start in de Strava-app, dien je de Beacon-functie in te schakelen. Hierdoor wordt automatisch een unieke link aangemaakt die je vervolgens eenvoudig kunt delen met je vrienden of familie. Het voordeel van deze functie is dat je vrienden of familie geen Strava-gebruikers hoeven te zijn, waardoor praktisch iedereen met de link jou in de gaten kan houden. De functie is vooral bedoeld om jou als Strava-gebruiker een veiliger gevoel te geven. Je moet hier echter wel een bedrag voor neerleggen, want alleen gebruikers met een Premium-abonnement van €5,49 per maand of €54,99 per jaar komen in aanmerking voor deze functie.

De mensen met de link kunnen niet alleen zien waar jij uithangt, maar ook wat de batterijstatus van je telefoon is, of je je workout gepauzeerd hebt en kunnen ook zien als je geen internetbereik meer hebt. Overigens moet je natuurlijk wel oppassen met het delen van de link, want je wil natuurlijk niet dat deze in verkeerde handen komt. Eind vorig jaar beweerde een Strava-gebruiker nog dat hij bestolen was van twee fietsen door de privacy-instellingen van de Strava-app.

Strava Beacon op de iPhone.

De Strava-app is onlangs nog bijgewerkt met vermeldingen, zodat je andere sporters kunt vermelden in reacties op activiteiten. Ook de clubs waar je lid van bent zijn betere te bereiken via je eigen profiel, terwijl je ook de clubs van je vrienden kunt bekijken via hun persoonlijke profiel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2016, 15:11
Categorie Apps
Onderwerpen hardlopen, strava

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.