Fiets vakantiespecial

‘Fiets-app Strava kan leiden tot fietsendiefstal’

Maak je gebruik van de Strava-app om je fietsroute bij te houden, wees er dan van bewust dat er speciale privacy-instellingen zijn om je thuislocatie te verbergen. Zo voorkom je dat fietsendieven er met je fiets vandoor gaan.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Maak je gebruik van de Strava-app om je statistieken en gegevens van je fietsroute bij te houden, let er dan goed op dat je de juiste privacy-instellingen ingesteld hebt. Manchester Evening News laat een man aan het woord die beweert dat hij is bestolen van twee fietsen door het gebruik van de Strava-app. Een simpele privacy-instelling had dit kunnen voorkomen.

Strava-app deelt je route en gegevens

Als je gebruikmaakt van de Strava-app, dan is het mogelijk om jouw afgelegde route te delen met andere gebruikers. Ook is het mogelijk om het model van je fiets aan andere gebruikers kenbaar te maken. Na een rondje fietsen kwam Mark Leigh weer thuis, waarna hij zijn fiets op slot in zijn garage weggezet had. Helaas voor de fanatieke fietser was zijn garage de volgende dag opengebroken en waren twee van zijn fietsen gestolen, samen een waarde van meer dan €2.000. De oplossing is simpel: stel de app juist in.

Strava GPS activiteitenfeed Strava eigen dashboard iPhone

Mark Leigh deelde zijn route met andere gebruikers, maar vergat hierbij om de app zo in te stellen dat zijn thuiszone niet gedeeld zou worden. Omdat zijn garage nogal afgelegen ligt, heeft hij het sterke vermoeden dat Strava ervoor gezorgd heeft dat fietsendieven achter zijn locatie gekomen zijn. Hij waarschuwt dan ook andere gebruikers om goed te kijken naar de instellingen.

Strava heeft inmiddels gereageerd. Het bedrijf zegt geen voorvallen te kunnen bevestigen waarbij Strava de veroorzaker is van gestolen fietsen. Strava laat weten dat ze er alles aan doen om de privacy van haar gebruikers te waarborgen, zoals de optie om privé-gebieden in te stellen. Overigens is het geen verkeerd idee om na te denken bij de gegevens die je met andere mensen deelt, ook met andere apps die je sportactiviteiten bijhouden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 december 2015, 20:05
Categorie Apps
Onderwerpen fietsen, privacy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.