Stievie Free-app: tv-kijken op de iPad en iPhone

Stievie Free-app komt eraan: gratis tv terugkijken met reclameblokken

De Stievie Free-app is bijna klaar: de makers zijn begonnen met een betatest voor deze app, waarbij je gratis Vlaamse tv-programma's met reclameblokken kunt terugkijken.

Stievie Free-app: tv-kijken op de iPad en iPhone

Stievie Free werd afgelopen zomer al aangekondigd, als gratis variant op de Belgische tv-terugkijkdienst Stievie. De makers beloofden dat er een volledige nieuwe app zou komen, zowel voor Stievie als voor Stievie Free. Die laatste komt er nu aan, want Stievie is met een aantal betatesters aan de slag gegaan om Stevie Free op iOS alvast te proberen.

Stievie: Vlaamse tv-programma’s terugkijken

Stievie iPadStievie begon eind 2013 als tv-dienst om zenders terug te kijken, vergelijkbaar met NLziet in Nederland. Voor €9,99 per maand kun je de programma’s van 10 Vlaamse zenders bekijken, tot zes dagen terug. Dat abonnementsgeld was voor veel mensen een drempel: als je al betaalt voor een kabelabonnement, is het niet prettig als je voor het terugkijken van de programma’s nogmaals moet betalen. Vandaar Stievie Free: gratis kijken naar alle 5 Medialaan-kanalen, namelijk VTM, 2BE, Vitaya, VTMKZOOM en Qmusic. De programma’s zijn zowel via laptop, tablet als smartphone te bekijken, tot zes dagen terug. Voor elk programma krijg je een reclameblok te zien, die je niet kunt doorspoelen. In de betaalde versie van Stievie kan dat wel. Bovendien kun je in de betaalde versie programma’s opnemen.

Met de Stevie Free-app kun je de tv-programma’s dus gratis bekijken op je iPhone of iPad. De app biedt live en uitgesteld tv-kijken naar de genoemde zenders, waarbij je de programma’s kunt terugspoelen, doorspoelen en pauzeren. Je hebt een persoonlijke homepagina met een overzicht van je favoriete programma’s, de programma’s die op dat moment live zijn en programma’s die je nog niet volledig hebt uitgekeken. De gratis versie met reclameblokken zou vooral jongeren tot 24 jaar aanspreken, denken de makers. Zij vinden het gewoon dat je bij het kijken van een filmpje eerst een reclameblok krijgt voorgeschoteld.

Stievie devices

Geen Stievie op Apple TV

Grootste minpunt van de app is dat er geen ondersteuning voor AirPlay (Apple TV) of Chromecast is, zodat je de tv-programma’s alleen op het kleine scherm kunt bekijken. Stievie heeft ook geen plannen om een afzonderlijke app voor de Apple TV te gaan maken. Wel kun je Stievie Free, net als de betalende variant, in het buitenland onbeperkt gebruiken. De enige beperking is dat de app alleen in de Belgische App Store te downloaden is. Er komt ook een app voor Android-gebruikers, maar Windows Phone-gebruikers hebben pech en zullen via de browser moeten kijken.

Medialaan is momenteel dus bezig met de betatest van Stievie Free. Deelnemers krijgen via TestFlight toegang tot de betaversie van de app en stemmen ermee in om crashdata en statistieken te delen met de makers. Als alles goed verloopt komt Stievie Free daarna als nieuwe iOS-app beschikbaar voor iedereen.

Tipgever: Christophe, bron afbeelding: Stievie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2015, 12:53
Categorie Apps
Onderwerpen belgie, stievie, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.