Reacties voor: Steve Jobs geen fan van naam ‘Siri’

Steve Jobs was geen fan van de naam 'Siri' en deed zijn best om een beter alternatief te verzinnen. Dit terwijl bedenker Dag Kittlaus juist helemaal weg was van de naam, die geleend was van een oud-collega.
Lees het complete artikel → Steve Jobs geen fan van naam ‘Siri’
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 19 reacties

  1. Steve had er vast iets als i-assistent, ispeak of i-talk van willen maken.

  2. Steve zou dit gedaan hebben, Steve zou dat gezegd hebben, Steve vond de interface van de nieuwe Apple TV maar niks, Steve vond de naam Siri maar niks. Binnenkort komt de iPhone 5 en dan zou Steve dit wel anders gedaan hebben en dat een ander kleurtje gegeven hebben.

  3. Verander gewoon de “i” in een “a” en je krijgt SARA
    Die vind ik wel iets hebben

  4. gerucht!!!! : Steve Jobs blijkt nog te leven en te genieten van zijn opgedane kapitaal op een onbekende plek. blijkt onder een andere naam nog wel contact te hebben met thuisfront Apple. wilt zich er alleen niet meer mee bemoeien… t is nu aan iemand anders. everything changes…

  5. Gewoon. Assistant.

  6. Wat een geweldig compacte taal is dat Noors toch! 😉

  7. @SJM: Wat een bijzonder gerucht….
    Nu komen in een keer de dingen Steve vond dit of dat niet goed. Dat was niet toen hij nog leefde?

  8. @SJM: lijkt wel op dat gerucht van dat hitler nog leefde

  9. Steve had het alleen maar hoeven omdraaien: iRis

  10. Stomme geruchten, ze zeiden ook dat micheal jackson nog leefde enzo… Dat van micheal jackson kon ik nog wel geloven, hij wou niet eens muziekspeler worden, maar dat moest van zijn vader… Steve heeft dit bedrijf zelf opgericht en heeft er alles ingestoken wat ie maar kon. Hij heeft zelfs tijdens zijn ziekte nog gewoon gewerkt, en dan zou hij nu opeens apple verlaten? Dacht het ff niet

  11. @koen: Ja die zit op het zelfde eiland als Jobs, samen met natuurlijk Tupac, Elvis, MJ, etc.

  12. @Jaap: Maar dan klinkt het net als Irish..

  13. Niets zo persoonlijk als een naam.
    Ik vind Siri ook stom maar who cares…..

  14. Ik moest ook aan wat anders denken bij de naam Siri.
    Op het IFFR deze film gezien: Fuk Fuk à Brasileira.
    in het kort:
    Een satire op de klassenstrijd onder het flinterdunne mom van porno-chanchada; Fuk Fuk à Brasileira is een van de merkwaardigste werken uit de hardcore-periode van de Boca do Lixo. In deze mix van slapstick en surrealisme is de hoofdrol van Siri weggelegd voor de meer dan actieve dwergacteur Chumbinho. Siri is een bediende annex seksslaaf. Een rijk echtpaar houdt hem gevangen, maar hij ontsnapt. Vervolgens begint hij aan een droomachtige reis door een onderaardse wereld vol verdrongen seksuele verlangens.

  15. Maak er anders lisa van?

  16. Lijkt me sterk dat een bedrijf als Apple geen inspiratie heeft om een service als deze van een andere naam te voorzien.
    Ikzelf had voor James gekozen ^_^

  17. Ik verkies

    Tourguide / Guide / Gids

  18. Wat een non-nieuws… Serieus, dat je de fanboys hier ergens mee bezig moet houden snap ok, maar dit slaat nergens op.

  19. ja Maik, daarom zijn we altijd blij en zeer geholpen met zo’n diepgaande reactie van jou. Mijn dank daarvoor… en over de naam Siri en waar deze vandaan komt: het is een leuk “wist je datje”. Mischien had Steve wel respect voor hoe de naam bedacht is en het daarom zo gelaten?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.