Steve Jobs belde Google op zondagochtend over een te geel logo

Op zondag 6 januari 2008 kreeg een voorman van Google een opvallend telefoontje van Steve Jobs. Wat kon er in hemelsnaam zo belangrijk zijn dat Jobs Google er op een zondagochtend voor belde?

Jobs belde Gundotra over dit icoontjeHet afscheid van Steve Jobs als directeur van Apple levert hier en daar opvallende verhalen op van vooraanstaande personen en columnisten binnen het gadget-circuit. Topman Vic Gundotra van Google heeft een interessante anekdote van Jobs op zijn blog gezet. De senior vice-president van Google werd op zondag 6 januari 2008 gebeld in een kerkdienst. Toen hij later de gemiste oproepen bekeek, ontdekte hij dat Steve Jobs had gebeld. Het bericht dat op de voicemail was ingesproken luidde: “Vic, kun je me terugbellen? Ik moet iets belangrijks met je bespreken.

We hebben het gesprek dat volgt vertaald uit het Engels, omdat het zo grappig is – en misschien wel Steve Jobs tekent.

“Hee Steve, Vic hier. Sorry dat ik niet opnam. Ik zat in een kerkdienst en het nummer was onbekend, dus ik nam niet op.”

– “Vic, tenzij God je zelf belt, moet je nooit opnemen tijdens de kerkdienst. Vic, we hebben een belangrijke zaak, eentje die meteen opgelost moet worden. Ik heb al iemand van mijn team erop gezet om je te helpen en ik hoop dat je dit morgen kan verhelpen. Ik keek nog eens naar het Google-logo op de iPhone en ik ben niet blij met het pictogram. De tweede O in Google heeft niet de juiste gele kleurtint. Het klopt gewoon niet en ik laat Greg het morgen fixen. Ga je daar akkoord mee?”

Gundotra schrijft op zijn blog dat hij ‘natuurlijk’ akkoord ging met de aangedragen oplossing. Een paar minuten later die zondag kreeg de Google-frontman een mail van Steve met als onderwerp ‘Icon Ambulance’, waarin de kwestie werd voorgedragen aan Apple-medewerker Greg Christie die zich de volgende ochtend over het euvel zou buigen.

Op zijn blog kijkt Gundotra weemoedig terug naar het telefoontje dat hij van Jobs kreeg op een zondagochtend in januari. “Het was een lesje dat ik nooit meer vergeet: CEO’s moeten letten op de details. Zelfs op een gele tint. Op een zondag.”

Via MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2011, 12:21
Categorie Achtergrond
Onderwerpen google, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.