Kunstzinnige MegaPhone versterkt iPhone zonder elektriciteit

De MegaPhone van het Italiaanse designhuis en&is is in korte tijd de tweede speaker die laat zien dat er geen elektronica nodig is om de iPhone van goed geluid te voorzien. Hij zal vast niet goedkoop worden.

MegaPhone van enenis uit ItalieJe hebt geen elektronica nodig om het volume van het iPhone-geluid aanzienlijk te versterken. Dat toonde het Kickstarter-project iBamboo Speaker twee maanden geleden al aan en het wordt nu weer eens onderstreept door de MegaPhone van het Italiaanse designhuis en&is. Dat is een grote, keramisch witte iPhone-speaker in de vorm van een hoorn. De vorm is ontworpen om geluid te versterken en te optimaliseren, maar ziet er toevallig ook nog eens erg kunstzinnig uit.

Onder de energievriendelijke speaker staat een houten standaard waarop de naam van het product en het ontwerphuis staan gegraveerd. Volgens de ontwerpers moet het object daardoor lijken te zweven. Waar het in ieder geval goed voor is, is het verspreiden van vibraties zonder daarbij gestoord te worden door een ondergrond. Zo kan het geluid beter doorkomen. Naast het luisteren van muziek, moet de MegaPhone ook geschikt zijn voor audioconferenties en telefoontjes, waarbij het kunstwerk het idee moet geven dat de beller zich in dezelfde ruimte bevindt.

In de trailer wordt het Italiaanse product aangeprezen met een bijpassend, nachtelijk jazzmuziekje. We zouden en&is graag testen op de klanken van Lady Gaga, maar vooralsnog moet er eerst een prijs voor de MegaPhone worden vastgesteld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2011, 13:40
Categorie Accessoires
Onderwerpen geschiedenis, kunst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.