Reacties voor: Steve Jobs: ‘Apple stopt met iWeb’

iWeb
Lees het complete artikel → Steve Jobs: ‘Apple stopt met iWeb’
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. iemand het beste alternatief voor iweb?

  2. (Red.) Verwijderd: kleuterschool.

  3. Pfff, had ik al schrik voor zoals enkele dagen geleden al via twitter aangegeven.

  4. Ben nog niet zo lang een mac gebruiker maar was om eerlijk te zijn onder de indruk van de gebruiksvriendelijkheid van deze app.
    Toch verkies ik gewoon het maken van websites door het schijven van de code zelf. Zoals ik ook gewoon doe. iWeb heeft te weinig mogelijkheden.

  5. Wilde er net mee gaan experimenteren, omdat ik zag dat je foto’s in iPhoto kon publiceren via een fotopagina via iWeb.

    Was net bezig om vele foto’s van reizen uit te zoeken, maar nu dus maar een andere manier vinden om ze op internet te zetten.

  6. Jammer, iWeb gaf best een leuk resultaat als je even snel een site wilde hebben, gebruikte het regelmatig om een auto te verkopen bijvoorbeeld.

  7. Jeetje, Ik baal hier toch wel van. Ook ik heb veel tijd en moeite gestopt in het aanleren van iweb. Dit heeft mij veel bespaard door mijn site op deze manier in eigen beheer te houden.
    Het is een erg fijne app om mee te werken en ik maak me dan ook best zorgen over wat ik dan nu moet met mn site.

  8. @matijs: Rapidweaver

  9. Ik neem aan dat je iWeb nog steeds kunt blijven gebruiken als je het al hebt. Ik maak er al mijn foto pagina’s mee. Ik upload ze niet via iWeb, maar via een ander FTP-programma. Ik gebruik dus wel iWeb, maar Mobileme neit, het kan dus gewoon los van elkaar.

  10. Ik hoop ook dat het blijft bestaan, als je gewoon zelf knutselde kon je er best wat leuks van maken. Zelf gebruikte ik wel externe hosting… Hoop dat het in iLife blijft zitten.

  11. Waarom verwijderen? leuk al extra iets toch.. kost ze niets meer of minder.. gewoon zo laten.. + dan raak ik mn site kwijt???

  12. Hoe zit dat met die instructies voor omzetten? Ik dacht juist in dat mailtje te lezen dat deze nog moeten volgen… Inmiddels bekend?

  13. iweb kan je gewoon blijven gebruiken. Zelf gebruik ik geen mobile me, maar een andere hosting, werkt perfect. Wil je toch een alternatief, kijk eens naar sandvox waar ook nog eens een nieuwe versie van uit komt.

  14. @Arno de Voogd: volgens mij kun je iweb gewoon blijven gebruiken. Alleen zul je handmatig moeten publiceren.
    Ben overigens wel benieuwd of de icloud-dienst een website kan hosten. Dat laatste is eigenlijk veel belangrijker.

  15. Als je kijkt in de Appstore onder iLife’11 dan tref je daar iWeb ook niet meer aan. Ik vond Adobe GoLive altijd wel fijn werken, maar zal me nu eens verdiepen in Adobe Dreamweaver. Ik houd ervan als er geen overbodige code gebruikt wordt, dus Microsoft programma’s vallen dan af.

  16. Ondanks dat mijn moerstaal Nederlands is, kan ik toch zien dat er geen letter iWeb in dat mailtje voor komt. ; )

    Moet ik een alternatieve website-bouwer gaan zoeken?
    Antwoord: Yep.

    Misschien was hij wel niet tevreden over bedrijf A, programma B of persoon C.

  17. Haha dat mailtje is toch lachwekkend. Zo betrouwbaar en berust op feiten. Een Jobs die met Yep antwoord..als dit nieuwsbericht puur zijn bron vind in dit mailtje dan is het broodje aap

  18. @Ton Haarmans: ooit eens de code van iweb gezien? Wat een drama! Dan deed frontpage het nog beter van MS 🙂

  19. Dit bericht van de iPhoneclub klopt niet helemaal. iWeb blijft gewoon bestaan. Misschien wordt het niet meer meegeleverd in de volgende versie van iLife maar in de laatste versie zat ook al de vorige versie. iWeb heeft dus al een tijdje geen update gehad.

    Daar ging dit echter niet over. Met MobileMe kon je je iWeb project hosten via iDisk. Dat was in iWeb ingebouwd en werkte naadloos met iWeb. Het lijkt er nu op dat Apple gaat stoppen met iDisk en dus ook met het hosten van websites.

    Als ik eerlijk ben vind ik dat hele iCloud steeds minder interessant worden. Wat ik echt nodig had was het syncen van agenda en contacten e.d. Dat werkte (uiteindelijk) allemaal prima met MobileMe. En voegde nog een aantal leuke zaken toe zoals de Gallery en iDisk. Ik vind het onbegrijpelijk dat Apple die services gewoon de nek omdraait. Op de Apple forums zijn mensen razend. En best wel een beetje terecht. Als je jaren veel geld betaald hebt voor een premium service dat echter wel naadloos met OSX werkte dan kan ik me voorstellen dat mensen zich toch een beetje genomen voelen.

    Maar wellicht komt Apple toch nog met een verrassing of worden de funties stilletjes toegevoegd aan iCloud, miscchien tegen betaling anders.

  20. @WvB22: ik ben het met je eerste opmerking eens, het ging over het stopzetten van het hosten van MobileMe, en niet het stop zetten van iWeb.

    Maar je 2e opmerking is niet juist, iCloud is juist bedoeld om je agenda’s en contacten e.d. te syncen. Dat blijft wel degelijk bestaan. Alleen wordt het nu gratis. En met extra functies voor muziek en foto’s.

    Ik heb er zelf juist voor gekozen om geen MobileMe te nemen vanwege de prijs. Google doet het gratis, en werkt ook goed. Maar nu Apple met en eigen gratis iCloud komt, zal ik overstappen. Dus de keus om (inderdaad) veel te betalen is een eigen geweest, en kan je Apple niet kwalijk nemen.

  21. Je kan je iWeb sites ook op een FTP-server hosten, moet niet persé via MobileMe zijn 🙂

  22. Ik ga er een beetje van uit dat alle funties die idisk en mmobile me bieden op de een of andere manier wel terug zullen komen.
    en idd zo als verschillende al zeiden, je kan gewoon blijven werken met iwen, alleen via ftp uploaden naar eigen ruimte.
    komt goed denk ik.

  23. Dan toch maar overstappen op Dreamweaver 😀

  24. Op iWeb gemaakt, en via FTP geplaatst. Dat moet vlgs mij gewoon door kunnen gaan, ookal is MobileMe straks ‘old newes’?!

  25. @Arno de Voogd: wordpress? Ook erg makkelijk

  26. Origineel geplaatst door Tineke
    Op iWeb gemaakt, en via FTP geplaatst. Dat moet vlgs mij gewoon door kunnen gaan, ookal is MobileMe straks ‘old newes’?!

    yup dat kan wel gewoon.

  27. @Tineke: We gebruiken Iweb nu ook met externe hosting via de FTP mogelijkheid van iWeb. Wat mij nog niet duidelijk is: als je iLife update en iWeb zit daar niet meer in: dan ben je iWeb dus kwijt? Of is er een mogelijkheid om iWeb uit iLife te halen en dat separaat te gebruiken?

    Als dat zo is, dan is overstappen helemaal niet nodig. Alleen voor de hosting dan ff kijken naar een ftp-hoster.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.