Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

‘Nieuwe iPhone bereikt laatste testfase, in september verkrijgbaar’

De nieuwe iPhone zou in de laatste testfase zijn aanbeland, waarna massaproductie in juli van start gaat en het toestel in september op de markt komt.

iPhone 4Hoewel Apple elk jaar op haar ontwikkelaarsconferentie de nieuwe iPhone introduceert, was het nieuwe toestel in de keynote van afgelopen maandag de grote afwezige. Geheel tegen alle verwachtingen in maakte Apple zelfs bekend waar de keynote over zou gaan: (Mac) OS X Lion, iOS 5 en iCloud. Over een nieuwe iPhone werd niet gesproken. Met een reden, zo blijkt nu: de opvolger van de iPhone 4 was nog niet klaar voor productie en Apple wilde mogelijk voorkomen dat mensen al te hoge verwachtingen zouden hebben.

Inmiddels weet 9to5Mac op basis van een “voorheen betrouwbaar gebleken bron” te melden dat de nieuwe iPhone de laatste testfase heeft bereikt. Daarna zal grootschalige productie van start gaan, waarna het toestel waarschijnlijk in september verkrijgbaar is, aldus de website. Persbureau Reuters meldde in april al dat de productie van het nieuwe toestel volgende maand zou beginnen en noemde daarbij ook de maand september als mogelijke datum waarop de nieuwe iPhone in de winkels ligt.

De eerste beta van iOS 5, die Apple vorige week maandag vrijgaf, blijkt al verwijzingen te bevatten naar twee nieuwe iPhones. Volgens 9to5Mac gaat het daarbij waarschijnlijk om dezelfde toestellen, aangeduid met codenamen “N93” en “N94”, met als enige verschil dat niet allebei de modellen geschikt zijn voor alle netwerken. De CDMA-variant van de iPhone 4 werkt namelijk ook alleen op CDMA-netwerken. Dit zou kunnen betekenen dat Apple opnieuw een CDMA- en GSM-iPhone op de markt zal brengen.

Naar verwachting verandert er niet zo veel tussen de iPhone 4 en de nieuwe iPhone. De Japanse website Macotakara bracht een week voor de WWDC nog het gerucht in de wereld dat het nieuwe toestel, door de website aangeduid als iPhone 4S, evenals de iPad 2 een A5-cpu zal krijgen. Ook zou het toestel beschikken over een geïntegreerde simkaart en een 8-megapixel camera. 9to5Mac heeft in de iOS 5 softwaredevelopmentkit echter aanwijzingen gevonden dat de volgende iPhone mogelijk toch geen betere camera krijgt en de 5-megapixelvariant van de iPhone 4 behoudt. Maar mogelijk heeft Apple de SDK nog niet bijgewerkt of zijn de plannen in de tussentijd rigoureus gewijzigd, aldus de website.

Reacties: 47 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.