Best Friends nieuwe game ex-Angry Birds makers

Best Fiends is de nieuwe game van ex-Angry Birds makers

Twee oud-medewerkers van Angry Birds-ontwikkelaar hebben hun eigen game uitgebracht. Best Fiends is een leuk uitziend match 3-spelletje.

Best Fiends nieuwe game ex-Angry Birds makersAngry Birds-ontwikkelaar Rovio Mobile ontslaat 130 mensen om weer te kunnen groeien, maar twee hoge piefen van de Finse ontwikkelaar kozen al een jaar geleden eieren voor hun geld. Nu brengen Andrew Stalbow en Petri Järvilehto hun eerste eigen game uit. Best Fiends wordt uitgebracht onder de naam Seriously Games.

Best Fiends is een match 3-spelletje dat in de opzet sterk doet denken aan spelletjes als Candy Crush Saga. Je combineert items in het veld en elke missie krijg je een andere doelstelling. In Best Fiends is dat behalve ‘spaar 25 gele bladeren’ ook ‘versla 7 vijanden’. Je ‘vecht’ in het spelletje namelijk tegen slakken, al is dat vooral opsmuk om meerdere soorten kleuren te combineren.

De twist dat je vijanden moet verslaan, is niet bepaald nieuw in een match 3-game. We werden al eens enthousiast van Puzzelot en vorige week kwam bijvoorbeeld Adventure Xpress uit dat ongeveer hetzelfde doet. De kracht van Best Fiends zit hem vooral in de vrolijke omgevingen en de hoofdpersonages. De verschillende poppetjes zijn knuffelbare cartooninsecten en hebben allen verschillende kleuren. Net als bij Angry Birds, moeten de Best Fiends ook de basis vormen voor een tekenfilmserie. De vogel vliegt niet ver van de boom.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2014, 18:44
Categorie Apps
Onderwerpen angry birds, rovio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.