De Hurricane-speaker op tafel

SoundHound stopt spraakassistent in een speaker

SoundHound's spraakassistent Hound is een concurrent voor Siri en zit nu voor het eerst in een speaker, die je in de woonkamer kunt neerzetten.

Of Apple ooit nog een Siri-speaker voor thuis uit gaat brengen, is nog zeer de vraag. Maar aan alternatieven is er geen gebrek. Naast Google Home en Amazon’s Alexa kun je nu ook kiezen voor de slimme assistent Hound, ontwikkeld door SoundHound. Ze zijn als kleine partij jarenlang bezig met de ontwikkeling van een spraakassistent, die eerder dit jaar door The Verge nog sneller en slimmer werd genoemd dan Siri, Google Now en Cortana. Dat belooft wat. Voor $199 kun je het zelf ervaren met de Hurricane-speaker.

Hurricane-speaker: nadruk ligt op muziek afspelen

Hurricane-speaker met Hound-assistent

“OK Hound, speel mijn favoriete liedjes” is de magische formule die je tegen de Hurricane-speaker moet zeggen om naar muziek te luisteren. Het is de eerste speaker waarin de Hound-assistent is ingebouwd en het wordt gemaakt door een externe partij, Boombotix. Je kunt muziek laten afspelen, maar ook vragen naar het weer, vluchtinformatie, nieuws, sportuitslagen en meer. Het werkt met een bijbehorende iPhone-app.

De Hurricane-speaker werkt met een iPhone-app

Hound lijkt op Alexa, de assistent die onder andere in de Amazon Echo te vinden is. Met “OK Hound” activeer je de speaker en kun je vragen stellen die context-afhankelijk worden beantwoord. Je kunt achtereenvolgens vragen wat voor weer het is in een bepaalde stad, wat de hotelkamers kosten en of er een goede pizzeria in de buurt van je hotel is, zonder steeds zelf de informatie te moeten herhalen.

De Hurricane-speaker op tafel

Bij Siri is dat niet het geval: als je naar hotels in New York hebt geïnformeerd, moet je daarna nog de precieze locatie aangeven om een pizzeria in de buurt te vinden. En daarbij moet je ook nog eens herhalen dat het om New York gaat, niet om een pizzeria bij je huidige locatie.

Ondanks al die slimme functies ligt de nadruk bij de Hurricane toch op het spelen van muziek. Dit werkt zowel via Bluetooth als Wi-Fi. “Het is fantastisch om zoveel extra skills te hebben”, aldus CEO Sean Sullivan van Boombotix, “maar voor ons lag de focus in eerste instantie op een zo goed mogelijke muziekervaring.” Er zit een 4-inch actieve subwoofer van 10 Watt in en de speaker heeft twee full-range drivers. Verder zijn er vier microfoons aanwezig om naar je spraakcommando’s te luisteren. Ledlampjes lichten op, zodat je weet dat er naar je geluisterd wordt.

Hurricane-speaker in de woonkamer

Je kunt investeren in de Hurricane-speaker via Kickstarter. De eerste exemplaren worden eind december geleverd, waarschijnlijk net te laat voor de feestdagen. Wil je de speaker niet hebben, maar wel de Hound-assistent proberen dan kan dat ook: via de Amerikaanse App Store kun je de Hound-app downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2016, 10:45
Categorie Accessoires
Onderwerpen assistent, speaker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.