sonarworks-true-fi

SonarWorks True-Fi maakt het geluid van je Mac een stuk beter

De audiofielen onder ons zijn er wellicht al mee bekend: flat sound. De True-Fi app van SonarWorks brengt dat type geluid naar de Mac, en maakt geluid daarmee een stuk waarheidsgetrouwer.

Als je jezelf een audiofiel noemt, dan ken je vast het probleem van hoofdtelefoons wel. Het maakt niet zoveel uit welke hoofdtelefoon je gebruikt, audio wordt altijd vervormd. Daardoor klinkt de muziek die je beluistert nooit helemaal zoals die oorspronkelijk bedoeld is. De True-Fi software van SonarWorks brengt daar verandering in en is te koop voor de Mac.

True-Fi maakt geluid beter

De app van SonarWorks is ontwikkeld voor MacBooks die minimaal macOS 10.9 of nieuwer draaien. De software doet twee dingen. Allereerst beschikt True-Fi over een database met hoofdtelefoons en de precieze mogelijkheden daarvan. De software controleert wat voor apparaat je gebruikt om audio mee te beluisteren en weet dus precies welke frequenties daarmee te behalen zijn. True-Fi past vervolgens correcties toe om ervoor te zorgen dat foutjes in de muziek gladgestreken worden. Dat brengt audio dichterbij de manier waarop deze oorspronkelijk door de maker bedoeld is.

sonarworks-true-fi

Niet alle hoofdtelefoons worden ondersteund door de SonarWorks-app, maar de lijst is indrukwekkend. Opvallend is dat de Apple EarPods, al wel worden ondersteund, maar de Airpods nog niet. Daar wordt momenteel nog aan gewerkt.

Verder zijn er hoofdtelefoons van vrijwel alle grote merken terug te vinden, waaronder Bang&Olufsen, Beats, Bose, JBL en Sennheiser. Heb je zelf een favoriet merk of model, dan kun je een suggestie indienen via de site van SonarWorks.

Even wennen aan True-Fi

Flat sound laat zich het beste omschrijven als ongewijzigd geluid. Dat is even wennen, want een diepe bas wordt bijvoorbeeld een stuk minder diep. Maar tegelijk zorgt het wel voor veel natuurlijker en beter geluid. Mocht je benieuwd zijn, dan kan je naar de site van SonarWorks surfen om daar de software te downloaden. Nieuwe gebruikers kunnen gedurende tien dagen kijken of True-Fi wel iets voor hen is. Mocht dat zo zijn, dan kan je de app aanschaffen voor 79 dollar (omgerekend 67,89 euro).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juli 2018, 20:15
Bron Bron iDownloadblog
Categorie Apps
Onderwerp audio
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.