snapchat-app

Video’s bekijken in Snapchat wordt een stuk minder irritant

Verplicht het scherm ingedrukt houden om een Snapchat-video te bekijken is vervelend. Gelukkig denkt Snapchat daar zelf ook zo over.

Snapchat
Nu er steeds vaker video’s verzonden worden met Snapchat, begint een kleine irritatie met de videospeler steeds meer op te vallen: Snapchat verplicht je om je vinger op het scherm te houden terwijl het filmpje wordt afgespeeld. Maar daar komt spoedig verandering in.


Tijdens een conferentie van Re/code sprak Evan Spiegel, CEO van Snapchat de verlossende woorden dat er gewerkt wordt aan een manier om video’s automatisch af te spelen. Hoe dit precies moet gaan werken is nog niet duidelijk. Spelen de video’s bijvoorbeeld uit zichzelf als je een bericht opent, of wordt er een klassieke ‘play-knop’ ingebouwd? Ook is nog niet duidelijk wanneer de update verschijnt die de nieuwe videospeler in de app zet.

Video wordt steeds belangrijker

Naast de nieuwe videospeler kwamen we nog wat andere interessante dingen over de berichtendienst te weten. Zo zijn er volgens Spiegel honderd miljoen gebruikers die dagelijks actief zijn; 65 procent van alle verzonden berichten zijn video’s. Hoog tijd dus om het bekijken van videoberichten gebruiksvriendelijker te maken.

Ondanks dat apps als Periscope en Meerkat het mobiel livestreamen populair hebben gemaakt, zegt Spiegel dat er op dit moment niet wordt gewerkt aan een manier om met Snapchat een livestream op te zetten.

Snapchat op de Apple Watch?

Op de vraag of er aan een speciale Apple Watch-app gewerkt wordt, liet Spiegel weten dat die nog wel even op zich laat wachten, als er überhaupt een komt. Het Snapchat-team zou eerst een unieke manier moeten bedenken die echt iets toevoegt aan Snapchat, in plaats van een app die slechts je berichten op de smartwatch toont.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 mei 2015 om 10:05
Onderwerp
Categorie
Apps

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deelt. Snapchat kwam ook als eerste met verdwijnende verhalen, die later populair werden als Instagram Stories. Ook andere sociale media-apps namen het idee over. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.