yosemite-os-x-logo

Apple probeert verbindingsproblemen in OS X op te lossen met mDNSResponder

Apple heeft in de laatste beta van OS X 10.10.4 het netwerkproces discoveryd vervangen. Dit zou problemen met Wi-Fi, AirDrop en Handoff moeten oplossen.

Heb je sinds OS X 10.10 regelmatig last van verbindingsproblemen, dan is er goed nieuws. Apple blijkt in de gisteren verschenen betaversie van OS X 10.10.4 een belangrijke wijziging, te hebben doorgevoerd. In deze beta maakt Apple niet langer gebruik van het zogenaamde discoveryd netwerkproces, maar is teruggegaan naar mDNSResponder. Diensten zoals Handoff en AirDrop zouden nu minder problemen op moeten leveren.


yosemite-os-x-logo

mDNSResponder werd al gebruikt in OS X 10.9, voordat de problemen optraden. Voor ontwikkelaars heeft het bovendien nog extra voordelen, want mDNSResponder is open source, zodat ze beter kunnen doorgronden hoe alles werkt.

‘Discoveryd is de boosdoener’

De problemen treden op bij gebruik van Wi-Fi en bij allerlei diensten die gebruik maken van Bonjour, zoals Handoff en AirDrop. Volgens heel wat mensen, waaronder de bekende iOS-ontwikkelaars Marco Arment en Craig Hockenberry, worden de problemen veroorzaakt door het netwerkproces discoveryd.

discoverydmdnsresponder

Zelf heeft Apple geen melding gemaakt dat ze nu zijn overgestapt op mDNSResponder, maar de wijziging is terug te vinden in de systeemprocessen als je in de Activiteitenmonitor kijkt en OS X 10.10.4 beta 4 geïnstalleerd hebt. Het gaat om een beta, dus het kan zijn dat Apple de keuze voor mDNSResponder nog terugdraait in toekomstige beta’s.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.