Snapchat account

Snapchat Score zomaar verdwenen? Dit kun je eraan doen!

De Snapchat Score kan om onverklaarbare redenen opeens zijn verdwenen of is veel lager geworden. Als gebruiker sta je voor een raadsel: wat kun je doen om je Snapchat Score terug te krijgen?

Snapchat Score

Snapchat heeft van de app een soort spel gemaakt met punten, trofeeën en stickers. Maar daarbij gaat ook wel eens iets mis. De Snapchat Scores die de gebruikers zorgvuldig bij elkaar hadden gespaard zijn opeens verdwenen of veel lager geworden. En dat kan frustrerend zijn, want je dacht net een mooie score te hebben bereikt. Wat kun je in zo’n geval doen?

Wat is je Snapchat Score?

De Snapchat Score is te zien naast je gebruikersnaam. Je kunt ook de scores zien van vrienden en publieke figuren. wil je bij een vriend de score zien, dan veeg je rechts over de naam om een gesprek te beginnen. Vervolgens tik je op de drie lijntjes naast de naam.

Snapchat Score

De Snapchat Score is het totale aantal snaps dat je hebt verzonden en ontvangen. Telkens wanneer je een snap verstuurt krijg je er een punt bij. Open je een snap, dan gaat je score ook omhoog. Met chatten kun je geen punten verdienen. Soms kan je score opeens omhoog of omlaag gaan en in dit artikel kijken we naar mogelijke redenen daarvan.

Er hangt ook een mysterie rondom de Snapchat Score, want je weet eigenlijk nooit goed hoe je het kunt verhogen. Soms zijn er hacks die beloven dat je je score kunt opvoeren, maar die werken vaak niet. Snapchat’s officiële definitie dat het een optelsom is van het totale aantal ontvangen en verstuurde snaps, klopt ook eigenlijk niet.

Snapscores worden dus berekend met behulp van een geheime formule. Dit bepaalt in ieder geval je Snap Score:

  • Aantal verzonden Snaps
  • Aantal ontvangen Snaps
  • Verhalen plaatsen

Factoren die de score zouden kunnen beïnvloeden:

  • Abonneren op makers van inhoud
  • Bladeren door en interactie met inhoud op de Discover-pagina
  • Content bekijken op de Spotlight-pagina
  • Je Snapstreaks bewaren
  • De app openen nadat je er een aanzienlijke tijd niet op bent geweest kan de score verhogen

Je kunt dus in ieder geval meer punten krijgen door regelmatig Snaps te versturen en te ontvangen. Als je daarnaast nog regelmatig verhalen plaatst en vrienden toevoegt (waarmee je ook weer Snaps uitwisselt), dan moet het lukken om gaandeweg heel wat punten te verzamelen.

Snapchat-punten kwijt

Op sociale media zoals Twitter vind je regelmatig klachten van gebruikers die hun Snapchat-punten zijn kwijtgeraakt. Veel van hen werden wakker en ontdekten dat hun punten verdwenen of veel lager waren, zonder dat de app uitlegt waaraan dat ligt. Opvallend is dat het per persoon kan verschillen hoe sterk de score is gedaald. Bij de één gaat het om duizend punten, bij een ander zelfs om tienduizend. Wat ook kan gebeuren is dat opeens je score stil blijft staan, ongeacht hoeveel snaps je verstuurt. Er is niet echt een duidelijke verklaring hoe dat kan, behalve dan een bug in het systeem.

Je zou contact met Snapchat kunnen opnemen, om te informeren wat er aan de hand is en vragen of je je kwijtgeraakte punten alsnog kunt claimen. De kans dat dit lukt is niet zo groot. Er zit meestal niets anders op dan proberen om weer wat punten terug te verdienen door de app fanatiek te gebruiken.

Snapreeksen of streaks

Een van de manieren waarop Snapchat gebruikers betrokken probeert te houden bij de app is met Snapstreaks (oftewel Snapreeksen). Dit is te zien aan een vlammetje achter de naam met daarachter het aantal dagen waarop twee mensen met elkaar gesnapt hebben. Dit cijfer wekt een beetje de indruk dat vriendschappen een rapportcijfer krijgen: als je een hogere Snapreeks met de ene vriend(in) hebt, kan dat jaloezie oproepen bij iemand waarmee je een lagere Snapreeks hebt.

Snapchat Score terugkrijgen

De Snapchat Score is een prestige-dingetje: sommige mensen vinden het belangrijk om veel punten te hebben, terwijl anderen het belangrijkers vinden om veel vrienden of volgers te vergaren. Ben je wat punten kwijtgeraakt en wil je ze snel weer terugverdienen, dan circuleren er op internet wel wat theorieën.

De meest voor de hand liggende is natuurlijk dat je actief met de app aan de slag gaat en dagelijks zoveel mogelijk snaps verstuurt. Maar ja, je hebt ook nog wat anders te doen en opeens heel veel snaps naar een relatief onbekende vriend sturen komt ook wat wanhopig over.

#1 Vrienden toevoegen

In Snapchat kun je een punt scoren als je een vriendschapsverzoek verstuurt of accepteert. Deze strategie werkt echter niet op de lange termijn. Het is alleen nuttig als je nieuw bent op Snapchat en in het begin punten probeert te verzamelen. Het toevoegen van beroemdheden levert vaak geen punten op, maar je zou wel eens een snap naar een bekende persoon kunnen sturen. Deze persoon krijgt waarschijnlijk al zoveel berichten dat je niet eens antwoord krijgt, maar daar gaat het jou in eerste instantie niet om: je wil punten. Maar pas op dat het niet op stalking gaat lijken.

#2 Stuur meerdere snaps tegelijk

Als je één snap naar één vriend stuurt, krijg je 1 punt. Dus als je snaps naar meerdere vrienden tegelijk stuurt, kan je dat een extra punt. opleveren. Stuur je een snap naar 10 mensen tegelijk, dan krijg je minimaal 10 punten.

#3 Vaker snaps sturen

Probeer zoveel mogelijk snaps op regelmatige basis te versturen, maar overdrijf het niet. We bedoelen niet elk uur, maar probeer er routine in te brengen om elke dag een snap te sturen.

#4 Log een paar dagen uit

Lukt het echt niet om regelmatig snaps te sturen, bijvoorbeeld omdat je in het ziekenhuis ligt of op vakantie bent op een plek zonder mobiele ontvangst, dan kan je dat toch nog punten opleveren. Log een paar dagen uit en kom daarna weer terug. Als je dit doet beloont Snapchat je met een stuk of 6 punten.

#5 Stuur geen directe berichten

We hebben al gezegd dat het versturen en ontvangen van snaps helpt om punten te verdienen. Het versturen of ontvangen van DM’s (rechtstreekse berichten) levert geen punten op. Probeer dus te voorkomen dat je chatberichten verstuurt, maar stuur een snap.

#6 Ongelezen snaps openen

Je krijgt één punt voor het openen van een snap. Om een ongelezen snap te openen, tik je op de paarse knop voor video’s of de rode knop voor afbeeldingen naast de naam van de afzender. Het opnieuw openen van een snap levert je geen extra punten op.

#7 Snaps aan je verhaal toevoegen

Probeer meer foto’s aan je verhaal toe te voegen. Voor elke snap die je toevoegt, krijg je een punt.

Snapchat Score Hacks: hoe werkt het?

Er zijn hacks die beweren dat je je score enorm kunt verhogen. Soms moet je een vragenlijst invullen, geld overmaken of jezelf aanmelden met je account. Pas daarmee op, want meestal werkt het niet. Bovendien loop je het risico dat je inloggegevens in handen komen van de verkeerde mensen, die jouw account misbruiken. Je wordt bijvoorbeeld aangemeld bij allerlei diensten waar de maker van de hack een bemiddelingsfee voor krijgt. Kortom: niet doen of goed oppassen dat je niet in trucjes trapt.

Informatie

Laatst bijgewerkt
april 2024
Onderwerp
Categorie
Apps

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deelt. Snapchat kwam ook als eerste met verdwijnende verhalen, die later populair werden als Instagram Stories. Ook andere sociale media-apps namen het idee over. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat