Snapchat geofilters

Snapchat wil journalistieke content opnemen in app

Snapchat wil journalistieke content in de app opnemen, zodat je artikelen, video's en foto's kunt bekijken als je vrienden zelf even niets te melden hebben.

Snapchat geofiltersSnapchat is van plan om te gaan samenwerken met mediabedrijven. Het idee is dat er ook journalistieke content in de app komt te staan, waaronder artikelen, video’s en foto’s. Het zou de insteek van Snapchat wel flink doen verwateren, want momenteel is Snapchat nog vooral een app om vanzelf verdwijnende foto’s naar directe vrienden te sturen. Een nieuwsapp of een app om content onder grote groepen mensen te verspreiden, is het nog niet. Er zou worden gesproken met CNN, ESPN, National Geographic, Vice en Yahoo.

Update 27 januari: Snapchat heeft het nieuwe Discover-platform officieel geïntroduceerd. Met de nieuwe dienst worden verhalen en video’s van uitgevers getoond, maar ook een journalistenteam van Snapchat zelf zal content leveren. Snapchat wil met behulp van advertenties geld verdienen in Discover.

Artikel 24 januari: The New York Times beroept zich op bronnen die niet bij naam genoemd willen worden. Snapchat zou plannen hebben om een aparte sectie binnen de app te maken, waarin je journalistieke content kunt zien. Die zal dan waarschijnlijk vooral zijn gericht op jongeren, want dat is de groep die Snapchat het meest intensief gebruikt. Hebben je eigen vrienden even niets leuks om te delen, dan kun je in de Discover-sectie artikelen, foto’s en video’s bekijken die door mediapartners zijn gemaakt. Snapchat zou geld kunnen verdienen door advertenties te verkopen in de Discover-sectie en zou ook al enkele geïnteresseerde adverteerders hebben klaarstaan. De advertenties staan tussen de normale content en alle opbrengsten deelt Snapchat met de contentmakers. In Snapchat waren sinds kort al advertenties te zien; ondertussen is het bedrijf naarstig op zoek naar nog meer inkomstenbronnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2015, 16:54
Categorie Apps
Onderwerp snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.