Alfred Remote icon

Mac besturen met Alfred Remote voor iOS

De bekende Mac-productiviteitstool Alfred heeft nu een bijbehorende iOS-app. Met Alfred Remote kun je de Mac makkelijk bedienen, door op iconen van het scherm te tappen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Alfred RemoteMac-tool Alfred heeft vandaag een bijbehorende iOS-app gekregen. Met Alfred Remote kun je met knoppen op het scherm OS X bedienen, waardoor je iPhone of iPad verandert in een afstandsbediening voor je Mac. Met een tap op het Pixelmator-icoon open je bijvoorbeeld de fotobewerker, en met de knop Empty Trash leeg je de prullenmand in je dock.

Alfred Remote sluit qua functionaliteit goed aan op de Mac-versie van de app. Met Alfred is het al lange tijd mogelijk om snel apps te starten of bepaalde scripts te starten vanuit een zoekveld op je Mac. Daarmee is Alfred een uitgebreider (en ouder) alternatief voor Apple’s nieuwe Spotlight-zoekbalk in Yosemite. De iOS-app zorgt ervoor dat je al deze commando’s ook met een tap op het iPhone- of iPad-scherm kunt uitvoeren. Leg de iPad naast je Mac en je hebt er ineens een verzameling handige snelkoppelingen bij.

Heb je Alfred op de Mac eenmaal gekoppeld met Alfred Remote, dan kun je in de Mac-app iconen naar het iPhone- of iPad-scherm slepen. Je hebt de keuze uit Mac-apps, systeemcommando’s en bepaalde Alfred Powerpack-functies, zoals de mogelijkheid om je iTunes-bibliotheek te bedienen. Met de systeemcommando’s kun je bijvoorbeeld de Mac opnieuw opstarten en een dvd uit de PowerDrive halen.

Voor het gebruik van Alfred Remote is minstens Alfred 2.6 op de Mac vereist. De apps verbinden via Wi-Fi met elkaar. Een aantal van de functies in Alfred zijn alleen tegen betaling te gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2015, 12:31
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.