Twitter iOS icon

Twitter voor iOS krijgt groepsgesprekken via DM en videofunctie

Vanaf vandaag kun je vanuit de Twitter-app privé groepsgesprekken voeren via de DM-functie. Daarnaast wordt de app voorzien van gloednieuwe videomogelijkheden.

Twitter iOS iconJe kunt vanuit de Twitter-app voor iPhone en iPad vanaf vandaag privé groepsgesprekken voeren. Dit maakte Twitter bekend in een blogpost. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de Direct Messages-functie, die in de app te vinden is onder het tabblad Berichten. In een groepsgesprek kun je alleen mensen toevoegen die jou volgen, maar de chatters hoeven niet elkaar te volgen.

Met de groepsfunctie breidt Twitter eindelijk de manier uit waarop je privéberichten kunt uitwisselen. Het is al lange tijd mogelijk om via Direct Messages gesprekken te voeren, maar hierbij was je altijd beperkt tot slechts één persoon. Bij concurrenten zoals Facebook is het al langer mogelijk om privé een groepsgesprek te starten.

Twitter video functieTwitter krijgt vandaag ook een nieuwe videofunctie. Hiermee kun je video’s met de iPhone vastleggen en bewerken, waarna je ze in je tijdlijn kunt delen.

De groepsgesprekken via DM zijn volgens Twitter in de loop van de dag beschikbaar. Het is nog even afwachten of daar een speciale update voor zal worden uitgebracht, of dat Twitter de vernieuwing op afstand activeert. Gisteren verscheen namelijk een update waarin officieel alleen ‘bugfixes’ te vinden waren. De video-opties laten wellicht langer op zich wachten: deze worden volgens Twitter de komende dagen voor iedereen uitgerold. Een aantal prominenten mochten de videomogelijkheden al uitproberen, waaronder acteur Neil Patrick Harris in onderstaande video:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2015, 14:55
Categorie Apps
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.