Snapchat-gebruikers boos om verdwijnen ‘Beste Vrienden’ in app

Je kunt in Snapchat op de iPhone niet meer zien wie de beste vrienden zijn van een andere gebruiker. Veel Snapchatters zijn daarom boos.

SnapchatDe onlangs verschenen update voor Snapchat voegt de nieuwe Discover-functie toe, maar er werd tegelijk ook iets uit de app weggehaald. Op profielpagina’s van gebruikers is de optie ‘Beste Vrienden’ niet meer te vinden. Met de functie kon je zien met wie iemand het vaakst berichten en foto’s uitwisselde. Het verwijderen van de optie zorgt voor meer privacy op Snapchat, maar niet iedereen is even blij. Snapchat belooft maatregelen te nemen.


Het Amerikaanse Mashable spotte vannacht een aantal boze tweets van Snapchat-gebruikers, maar ook in Nederland wordt geklaagd over de verwijderde mogelijkheid:

http://twitter.com/HInesschoukens/status/560337945597444096

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Er is echter niet alleen maar kritiek. Sommige Snapchat-gebruikers zijn juist blij dat de optie is verdwenen, omdat hierdoor je vrienden niet meer zien met wie je aan het chatten bent. De app gaat hierdoor beter om met je persoonlijke privacy, en dat kan wel eens mogelijke ruzies voorkomen:

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Snapchat had in de update-informatie niks over het verwijderen van de Beste Vrienden-functie gezegd, en de schakelaar waarmee je de optie kunt beheren is nog steeds in de instellingen van de app te vinden. Het leek er daarom op dat de functie wellicht terloops uit de app is verwijderd, of zelfs per ongeluk niet in de update is meegenomen. Snapchat-CEO Evan Spiegel belooft op Twitter dat het binnenkort weer mogelijk zal worden om andermans beste vrienden te bekijken:

https://twitter.com/evanspiegel/status/560152755151454208

Snapchat sloeg gisteren een compleet nieuwe richting in met de introductie van de Discover-functie. Hiermee worden artikelen en video’s naar de app gestuurd, zodat je vanuit Snapchat nieuws leest. Snapchat werkt samen met uitgevers, maar de app heeft ook een eigen journalistenteam dat verhalen gaat verzamelen.

Lees ook: Alles uit Snapchat halen: foto’s opslaan, bewerken en speciale tekst

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 januari 2015 om 14:17
Onderwerp
Categorie
Apps

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deelt. Snapchat kwam ook als eerste met verdwijnende verhalen, die later populair werden als Instagram Stories. Ook andere sociale media-apps namen het idee over. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.