ios-9-logo

iOS 9 op iPhone 6 gespot in vroege benchmarks

Een iPhone 6 met daarop iOS 9 geïnstalleerd is gespot in benchmarks van Basemark OS II. Het lijkt erop dat Apple een zeer vroege versie van iOS 9 aan het testen is.

ios-9-logoiOS 9 is nog niet aangekondigd, maar het lijkt er op dat Apple al druk de technische prestaties van de volgende grote iOS-update aan het testen is. In benchmarkresultaten van Basemark OS II zijn namelijk de technische prestaties te zien van een iPhone 6 met iOS 9 geïnstalleerd.

De benchmark geeft een idee van hoe iOS 9 op het moment presteert vergeleken met het huidige iOS 8. De verschillen lijken nog minimaal: op het gebied van bijvoorbeeld geheugengebruik en grafische prestaties is er slechts een procent verschil, terwijl systeemgebruik drie procent is verbeterd. Alleen de webresultaten van de benchmark verschillen flink van een iPhone 6 met iOS 8.

iOS 9 benchmark

De testversie van iOS 9 is vermoedelijk een zeer vroege versie. Apple kondigt altijd op WWDC de grote nieuwe iOS-updates aan, een evenement dat meestal pas in juni plaatsvindt. Pas dan worden de eerste ontwikkelaarsbeta’s vrijgegeven. De huidige versie van iOS 9 bevindt zich dus in een zéér vroege fase, wat betekent dat technische prestaties nog fors kunnen veranderen.

iOS 9 wordt steeds meer in het wild gespot. Eerder deze maand ontdekten we dat de interne betaversie van iOS 9 ook werd gebruikt om Apple-websites te bezoeken, waaronder ook iCulture.

Benchmarks worden gebruikt om de technische prestaties van een apparaat te testen. Met deze metingen wordt een cijfer toegewezen aan bijvoorbeeld hoe krachtig de processor is, hoe snel een website wordt geopend en hoe snel er bepaalde beelden op het scherm getekend worden.

Via GSM Arena.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2015, 16:21
Categorie Geruchten
Onderwerpen benchmark, ios 9

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.