conceivable-app

Conceivable iPhone-app helpt met zwanger worden

Conceivable is een nieuwe dienst om zwanger te worden, met een iPhone-app en kruidensupplementen. Je moet er een abonnement voor afsluiten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Als je zwanger wilt worden, kunnen heel wat factoren meespelen. Conceivable probeert het makkelijker te maken met een app, die probeert te achterhalen welke factoren van invloed zijn. Je moet er een abonnement voor afsluiten en krijgt daarna maandelijks supplementen toegestuurd, die de kans op een zwangerschap kunnen vergroten. Het idee ontstond in een echte zwangerschapskliniek in Texas. Maar omdat niet iedereen in staat is om de kliniek te bezoeken, bedacht CEO Kirsten Karchmer een oplossing die ook op afstand werkt.

conceivable-app

Karchmer kwam in de kliniek een aantal factoren op het spoor, die de kans op zwangerschap kunnen beïnvloeden. Denk daarbij aan caffeïnegebruik, alcoholconsumptie, lichaamsbeweging, eetgewoonten, roken, stress, onregelmatige menstruatie en dergelijke. Vrouwen met een korte cyclus van 26 dagen of korter, blijken namelijk een 50% lagere kans te hebben om zwanger te worden. Bij Conceivable wordt naar 50 verschillende factoren gekeken. Op basis daarvan stelt de app een programma samen, met een maaltijdplan, recepten een boodschappenlijstjes, oefeningen voor lichaam en geest, maar ook kruidensupplementen. Dat kost nogal wat: je betaalt $199 per maand voor de begeleiding. Dat is goedkoper dan op eigen kosten naar een zwangerschapskliniek gaan.

conceivable iphone app

Conceivable lijkt momenteel vooral gericht op Amerikanen. De app is momenteel alleen in de Amerikaanse App Store te krijgen. Het programma is in de kliniek al door 7.000 stellen gebruikt, waarvan de helft zwanger is geworden. Bij de app zou het slagingspercentage iets lager kunnen liggen, omdat er geen persoonlijke begeleiding is. De afgelopen vier maanden is er getest met 100 testkoppels, waarvan twee zwanger zijn geworden.

Vind je de prijs toch wat te hoog, dan zijn er apps zoals Glow, waarmee je je vruchtbaarheid kunt bijhouden. Je kunt daarin ook allerlei andere zaken vastleggen, zoals stemming en symptomen. Voor de kruidensupplementen en het experimenteren met minder koffie, alcohol en stress zul je dan zelf moeten zorgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2015, 18:05
Categorie Achtergrond
Onderwerpen medisch, zwanger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.