SmartWallit stuurt notificatie als je portemonnee vergeet

De SmartWallit is een apparaatje dat je in je portemonnee hangt en met de iPhone verbindt, zodat je hem minder snel vergeet.

SmartWallitSmartWallit is een kleine clip die je in je portemonnee hangt en begint met trillen als je iPhone’s Bluetooth-verbinding wordt verbroken. Ook de bijbehorende app geeft je een waarschuwingsnotificatie bij een verbroken verbinding, waardoor het je lastiger wordt gemaakt om je iPhone of portemonnee te vergeten. Hoewel er een hoop soortgelijke accessoires zijn, doet SmartWallit een hoop dingen die we nog niet eerder zagen. Zo is het bijvoorbeeld ook een trackingdevice voor al je uitgaven.

In de SmartWallit zitten de nodige sensoren, waardoor het apparaatje door heeft wat je doet. Verliest je portemonnee je iPhone uit het oog en begint hij te trillen, dan kun je tweemaal op je broekzak tappen om de waarschuwing uit te schakelen. Deze handeling wordt met een accelerometer geregistreerd.

Licht- en nabijheidssensoren zien wanneer je de portemonnee openslaat. Het apparaatje hangt namelijk aan de binnenkant van je portemonnee. Deze informatie wordt aan de bijbehorende app doorgegeven, om je een overzicht te geven van alle momenten waarop je vermoedelijk een uitgave hebt gemaakt. Later kun je aangeven wat je precies met je portemonnee deed op bepaalde momenten.

SmartWallit app

De SmartWallit gebruikt Bluetooth 4.0, waardoor de makers een batterijduur van ongeveer 25 dagen kunnen beloven. Wel hangt de batterijduur af van hoe vaak het apparaatje daadwerkelijk alarm moet slaan met de trilmotor of luidspreker. Door het gebruik van Bluetooth 4.0 werkt het accessoire alleen niet met alle iPhones: je hebt minstens een iPhone 4S nodig om Bluetooth 4.0 te benutten.

Een donatie van minstens 49 dollar verzekert je van een SmartWallit, mits het project 40.000 dollar weet op te halen. Met al zo’n driekwart op zak en 23 dagen te gaan, zien wij dit wel gebeuren. De eerste SmartWallits worden hopelijk in juli 2013 naar backers verzonden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2013, 21:26
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, wallet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.