Mini Brick Car: bouw je eigen iPhone-bestuurbare speelgoedauto

iHelicopters heeft de Mini Brick Car uitgebracht, een speelgoedauto die je met je iPhone bestuurt en met nep-Lego bouwt.

Mini Brick CariHelicopters heeft met de Mini Brick Car weer een iPhone-bestuurbaar speelgoedwagentje op de markt gebracht. Deze nieuwe auto’s zijn echter bijzonder: je moet ze zelf in elkaar met Mini Bricks, een variant op de bekende Lego-blokjes. Bij iedere bestelde Mini Brick Car krijg je genoeg blokjes om verschillende soorten wagens te bouwen, die je op een onderkant met draadloze ontvanger neerzet. Vervolgens hang je aan je iPhone een speciaal accessoire zodat de bijbehorende app kan communiceren met je wagen.

De Mini Brick-wagens zijn in twee versies verkrijgbaar: een pakket waarmee je auto’s kunt bouwen en een alternatief zodat je juist busjes in elkaar kunt zetten. Hoeveel soorten wagens je met de blokjes kan maken zal deels aan jouw creatieve brein liggen liggen, maar in bijgeleverde foto’s zijn twee auto’s en twee busjes te zien. Een handleiding legt je uit hoe je deze voertuigen maakt. Het lijkt er niet op dat je gewone Lego-blokken kunt gebruiken, al zeggen de makers daar niets specifieks over.

Hoewel je heel wat bouwtijd uit de Mini Brick Cards kunt halen, zul je wellicht wat minder lang aan één stuk met je gebouwde wagen rondrijden. Op een volle batterij kan je auto slechts tien minuten op volle snelheid rondrijden. Daarna moet je hem weer 20 minuten opladen. De ontvanger voor je iPhone werkt 2 uur lang en heeft een laadtijd van 60 minuten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2013, 20:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen helikopter, lego

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.