FileMaker 15 gebruikers

FileMaker 15 verbetert beveiliging en automatiseert database-acties

FileMaker 15 is het nieuwste database-pakket van Apple's dochterbedrijf FileMaker. Vooral de beveiliging en opties om te automatiseren zijn verbeterd in deze nieuwe versie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Er zijn mensen die nog nooit van FileMaker hebben gehoord, maar toch draait Apple’s dochterbedrijf al heel wat jaren mee. Met FileMaker maak je handige databases voor het midden- en kleinbedrijf, bijvoorbeeld een klantendatabase of een database met voorraadinformatie. De nieuwste versie FileMaker 15 verschijnt vandaag en is vooral wat mobiele functies betreft flink uitgebreid. Zo bescherm je vanaf nu je data met Touch ID en werk je efficiënter met app-extensies.

FileMaker 15 gebruikers

FileMaker 15: maak je eigen databases

Heb je behoefte aan een database-programma, dan is FileMaker misschien wel het antwoord. De software gaat al 15 generaties mee en is beschikbaar op bijna alle gangbare platformen: iPhone, iPad, Mac, Windows en het web. Voor iOS biedt FileMaker 15 vooral leuke opties, namelijk beschermen van je data met Touch ID, 3D Touch voor snelle toegang tot veelgebruikte functies en nieuwe app-extensies voor het delen van bestanden en het aanpassen van content. Bovendien ondersteunt de nieuwste versie iBeacons, zodat je op locatie bepaalde informatie beschikbaar kunt stellen aan gebruikers. Ben je bijvoorbeeld makelaar, dan kun je zorgen dat geïnteresseerde huizenkopers precies de juiste informatie op hun smartphone te zien krijgen, als ze meedoen aan een rondleiding.

FileMaker 15 op iPhone, iPad en Mac

Meer aandacht voor beveiliging
In FileMaker 15 zitten ook nieuwe opties om te automatiseren. Zo is er de ESS Adapter, die nu nog meer externe SQL-databronnen kan inlezen, zoals PostgresSQL en IBM DB2. In de Script Workspace herken je sneller als er eventuele problemen zijn, omdat foutieve tekst in rood is weergegeven (hieronder zie je een voorbeeld). Heb je foutjes gemaakt, dan kun je ze makkelijk herstellen door meerdere undo-acties uit te voeren. Ook aan de beveiliging van de desktopversie is gedacht: gebruikers kunnen nu privacygevoelige tekst invoeren, waarbij de letters worden verborgen, net zoals je bij het invoeren van wachtwoorden gewend bent. Probeert een gebruiker verbinding te maken met een website met ongeldig beveilingscertificaat, dan krijg je meteen een melding. FileMaker Server ondersteunt nu SSL-certificaten van 9 populaire partijen.

FileMaker 15 script

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2016, 16:59
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen database, filemaker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.