‘Toekomstige Smart Cover is mogelijk aanraakgevoelig toetsenbord’

Een nieuw patent wijst op een Smart Cover voor de iPad met toetsenbord, vergelijkbaar met de case voor Microsoft Surface.

Smart Cover iPad retinaApple heeft een patent aangevraagd op een nieuwe Smart Cover met een ingebouwd toetsenbord. Dit iPad-toetsenbord gaat gepaard met een gebruikelijke Smart Cover-standaard die de iPad tijdens het gebruik overeind laat staan. Het patent bevestigt niet dat Apple van plan is om binnenkort zo’n Smart Cover op de markt te brengen, maar vergroot wel de kansen. Eerder waren er namelijk al geruchten over een vergelijkbaar iPad-toetsenbord. Het patent gaat ook meer de diepte in, met verwijzingen naar multitouchgebaren.

Met de iPad-toetsenbordcase zou Apple het voorbeeld van Microsoft volgen. De Microsoft Surface heeft eenzelfde beschermcase die ook als toetsenbord gebruikt kan worden. Toen we voor het eerst hoorden over de mogelijke iPad Smart Cover, ging het volgens anonieme bronnen om een prototype. Het was toen nog onduidelijk of de iPad-cover op de markt ging verschijnen. Wel had Apple al flink wat mogelijke implementaties van het toetsenbord getest.

De case kan als toetsenbord worden gebruikt, maar is door zijn aanraakgevoelige bovenkant volgens het Apple-patent op nog meer manieren te gebruiken. Veegbewegingen over de case kunnen bijvoorbeeld worden herkend en doorgegeven aan iOS. Door te detecteren waar je de cover aanraakt, kunnen de toetsenbordknoppen ook op slimme wijzen onder je vingers verschijnen.

iPad toetsenbordcover

Het toetsenbord verbindt volgens het patent draadloos met de iPad, of met behulp van een kabel. Vermoedelijk zou Apple in de praktijk sneller kiezen voor de draadloze optie: de Smart Cover zou dan nog steeds alleen maar gebruik hoeven te maken van de ingebouwde iPad-magneten.

Een toetsenbordcover is niet het enige idee waar Apple op het moment mee lijkt te spelen: in een eerder patent werd beschreven hoe Apple voor de Smart Cover-magneten andere accessoires kan maken, om bijvoorbeeld meerdere iPads aan elkaar te bevestigen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2014, 11:35
Categorieën Accessoires, Geruchten, iDevices
Onderwerpen cover, surface

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.