Sneller je treinreis plannen met 3D Touch en storingskaart in NS Reisplanner Xtra

Je treinreis plannen kan in de NS Reisplanner Xtra-app nu een stuk makkelijker. Dankzij 3D Touch op het appicoon spring je direct naar vier populaire onderdelen in de app, terwijl een nieuwe storingskaart de huidige treinsituatie inzichtelijk maakt.

NS Reisplanner Xtra screen
Het plannen van een nieuwe treinreis met de NS Reisplanner Xtra-app is weer een stukje makkelijker geworden. Dankzij 3D Touch kun je nu vanaf het appicoon snel springen naar vier belangrijke onderdelen in de app. Maar ook voor mensen zonder een iPhone 6s is er een nieuwe optie die het treinreizen een stukje makkelijker maakt.

NS Reisplanner: 3D Touch voor reizen plannen en vertrektijden

Dankzij 3D Touch op het appicoon kun je snel naar vier onderdelen in de app springen: plan een reis, mijn reizen, vertrektijden en storingen. Hierdoor hoef je niet eerst de app te openen om naar het gewenste onderdeel te gaan. Deze functie is alleen beschikbaar voor mensen met een iPhone 6s en iPhone 6s Plus, maar als je een ouder toestel hebt is er ook een handige nieuwe functie.

NS Reisplanner Xtra met 3D Touch.  NS Reisplanner Xtra met een storingskaart.

De NS lanceerde eerder al de Treinradar, een kaart waarop je kunt zien waar alle treinen exact rijden. Het storingen- en werkzaamhedenoverzicht heeft nu ook een eigen kaart gekregen, waardoor je in één oogopslag kunt zien waar in Nederland grote vertragingen of werkzaamheden gaande zijn. Deze kaart vind je in het hoofdmenu onder het kopje Storingen. Vervolgens kies je hier voor Kaart.

Naast deze twee nieuwe functies, heeft de NS nog wat andere dingen aangepast en toegevoegd. Zo zie je nu duidelijker wanneer er een toeslag betaald moet worden voor een Intercity Direct. Ook zie je bij je favoriete trajecten weer of er een storing of werkzaamheid aan de gang is of dat er een reisadvies vervalt. Tot slot wordt er bij vervangend busvervoer nu een bus-icoontje weergegeven, zodat je weet of je op jouw traject in een bus of trein moet springen.

Bekijk ook

NS Reisplanner Xtra voor iOS introduceert Treinradar: zie exact waar je trein rijdt

De NS Reisplanner Xtra-app heeft voor iOS een leuke nieuwe functie gekregen. Dankzij de Treinradar kun je zien waar jouw trein precies rijdt, hoe hard hij gaat en wat de exacte samenstelling van het voertuig is.

Informatie

Laatst bijgewerkt
31 maart 2016 om 11:30
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.