Reacties voor: Skyhook vaker gebruikt dan GPS op de iPhone

De Wi-Fi-dienst van Skyhook is essentieel voor locatiebepaling op de iPhone, zo beweert de CEO van het bedrijf. Wi-Fi wordt veel vaker gebruikt, werkt sneller en beter dan GPS, meent Skyhook.
Lees het complete artikel → Skyhook vaker gebruikt dan GPS op de iPhone
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Ik heb mijn basisstation ook bij skyhook aangemeld. Resultaat is dat mijn positie idd heel nauwkeurig bepaald is zolang ik in de buurt ben.
    Handig voor find my iphone lol
    dat opgeven gaat overigens via een url bij skyhook

  2. Ik heb mijn netwerk ook aangemeld bij skyhook, dat is lekker precies.

    Nu nog even de rest van Nederland, en dan kan ik ook applicaties die veel met locatiebepaling werken gaan gebruiken!

    *mompelt iets over 3GS aanschaffen in België*

  3. Origineel geplaatst door Aeg
    Ik heb mijn netwerk ook aangemeld bij skyhook, dat is lekker precies.Nu nog even de rest van Nederland, en dan kan ik ook applicaties die veel met locatiebepaling werken gaan gebruiken!*mompelt iets over 3GS aanschaffen in België*

    ik heb toch mijn twijfels over dat lekker precies, hoe weet ie precies waar je bent?
    Ok, je bent binnen het bereik van een wifi, maar voorbeeld mijn wifi thuis kan je wel in een straal van 50 meter gaan gebruiken, is dat dan precies?

  4. Waarom is er nog geen app waarmee je automatisch wifi punten met gps posities kunt invoeren, vind het via die site omslachtig, alleen de grote steden staan erin

  5. @kal_el: daar zat ik idd ook al aan te denken…

  6. @kal_el:

    Het blijft inderdaad een cirkeltje, maar voor in een stad is dat genoeg als je de dichtsbijzijnde pin automaat wil vinden met de Pin! applicatie.

  7. @kal_el: Je kunt bij wifi de signaal sterkte berekenen en dan weet je hoe dicht je bij een acces point bent (ongeveer). Wanneer er meerdere accespoints zijn wordt het preciezer

  8. @kal_el: Misschien deels op basis van signaalsterkte, al zal ‘t op die manier altijd minder precies zijn dan GPS.

    Overigens heeft Google ook al enige tijd zo’n database met WiFi spots. O.a. Firefox 3.5 maakt daar gebruik van en is (vaak) ook redelijk nauwkeurig.

  9. Hoe meld je je aan op die website dan?

  10. @Ruben Vandenbussche: Dat vraag ik mij ook af, heb net even gegoogled en niets gevonden 🙁

  11. “het werkt niet binnenshuis, het is traag en de time-to-fix is zeker 30 seconden.”

    werkt wel binnenshuis, en bij mij is de gemiddelde time-to-fix 5 seconden. (3gs)

  12. Origineel geplaatst door Koen Visser
    “het werkt niet binnenshuis, het is traag en de time-to-fix is zeker 30 seconden.”werkt wel binnenshuis, en bij mij is de gemiddelde time-to-fix 5 seconden. (3gs)

    oh, toch. Wat staat er dan in de titel: de iPhone gebrui
    kt vaker skyhook dan gps. Daardoor is hij zo snel.

  13. Heeft volgens mij niet veel nut om me daar aan te melden, gezien ons netwerk alleen zichtbaar is voor de ingevoerde MAC adressen op de Airport Express.

  14. Origineel geplaatst door Frank
    Heeft volgens mij niet veel nut om me daar aan te melden, gezien ons netwerk alleen zichtbaar is voor de ingevoerde MAC adressen op de Airport Express.

    Maar voor jezelf is dat wel nuttig, dan weet je eigen iPhone sneller waar die (ongeveer) is.

  15. Vraagje: moet hiervoor je wifi (op telefoon) aan staan? Ik zou denken van wel. Vandaag echter stapte ik in Parijs op de Thalys – mijn wifi stond uit – en ineens dacht mijn iPhone dat ik op Amsterdam Centraal stond! (kan het evt. aantonen met een tracklog – had toevallig Runkeeper aanstaan om wandelingetje door Parijs te tracken).

    Wifi stond dus uit, en op A’dam Centraal is mijn iPhone fysiek überhaupt nog nooit geweest. Of is er nog iets AGPS-achtigs dat op basis van iets anders de Thalys in Parijs voor Amsterdam aanziet – een eigen 3G antenne ofzo?

    Edit – toevoeging ter verduidelijking: er is aan boord van die Thalys een wifi-netwerk (Thalysnet), en je zou denken dat dát door iemand al dan niet per ongeluk aan ‘Amsterdam CS’ gekoppeld is. Maar mijn wifi-ontvangst stond dus uit, tenzij de telefoon ‘stiekem’ toch even ssid’s scant om een globale positie (no pun intended) te bepalen.

  16. Ik snap het niet :s wat is het?

  17. @Ewoud: nee sorry, zelfs ver buiten het bereik van wifi spots is het 5 seconden.

  18. Origineel geplaatst door om
    Maar voor jezelf is dat wel nuttig, dan weet je eigen iPhone sneller waar die (ongeveer) is.

    Lijkt me niet heel nuttig om thuis snel te weten waar je bent, maar goed 😛

  19. “wanneer een iPhone z’n locatie bepaalt stuurt het ook gegevens over het Wi-Fi-punt door naar Skyhook, zodat zij hun database kunnen bijwerken.”

    Dit lijkt mij sterk, dan zou mij iPod Touch (door mijn iPhone 3G op hetzelfde AP) ook moeten weten waar ie is. Ga me vanavond aanmelden.

  20. @mp
    Dat is dan gelijk handig om te weten te komen waar m’n huis is.

  21. Origineel geplaatst door nanovirus
    “wanneer een iPhone z’n locatie bepaalt stuurt het ook gegevens over het Wi-Fi-punt door naar Skyhook, zodat zij hun database kunnen bijwerken.”Dit lijkt mij sterk, dan zou mij iPod Touch (door mijn iPhone 3G op hetzelfde AP) ook moeten weten waar ie is. Ga me vanavond aanmelden.

    Als je Touch in contact kan komen met skyhook zou het in princiepe kunnen. Maar ik denk dat het niet alleen signalen van wifi nodig heeft maar ook telefoon antenes. etc.

  22. Origineel geplaatst door Ruben Vandenbussche
    Als je Touch in contact kan komen met skyhook zou het in princiepe kunnen. Maar ik denk dat het niet alleen signalen van wifi nodig heeft maar ook telefoon antenes. etc.

    Dat kan de Touch sinds firmware 1.1.3
    en daar heeft ie geen extra antennes voor nodig.
    De Touch vraagt via internet op of er bij het mac adres van de draadloze AP waar ie mee verbonden is, een locatie geregistreerd is.

    Registreren van alle AP’s die je tegen komt kan via deze link:
    http://www.skyhookwireless.com/howitworks/submit_ap.php

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.