Analist: ‘Apple haalt Nokia in 2011 in met smartphones’

Nokia gaat de strijd verliezen, zo denken de analisten van Generator Research. Nokia's marktaandeel voor smartphones gaat de komende jaren hard omlaag. Apple haalt Nokia in 2011 in.

nokia n97Nokia gaat de strijd verliezen, zo denken de analisten van Generator Research. Nokia’s marktaandeel voor smartphones gaat de komende jaren hard omlaag. Van het huidige percentage van meer dan 40 procent is in 2013 maar 20 procent over, denken de analisten. Apple gaat daarentegen een groter marktaandeel veroveren: maar liefst 33 procent rond die tijd. Dat zou betekenen, dat Apple in de loop van 2011 Nokia gaat inhalen. Dan moet wel aan een aantal voorwaarden zijn voldaan: Apple moet in staat zijn om dat jaar 77 miljoen iPhones te verkopen en Nokia moet de komende jaren geen spannende toestellen uitbrengen, waardoor kopers het merk steeds meer links laten liggen. Apple zal in een soort ‘Gouden Eeuw’ terechtkomen met een snelle groei, dankzij de combinatie van iPhone en App Store. De ene zal de verkoop van de andere versterken.

Nokia daarentegen gaat volgens deze voorspellingen slachtoffer worden van de huidige nadruk op goedkope telefoons. Ze verdienen momenteel het meest met goedkope toestellen, die ze in opkomende markten verkopen. De markt voor smartphones komt er maar bekaaid vanaf en de teruggang in marktaandeel wordt nog verder versterkt omdat Nokia maar langzaam reageert op concurrenten. Ze reageerden met de E71 snel op de toenemende populariteit van de BlackBerry, maar hadden anderhalf jaar nodig om de 5800 XpressMusic uit te brengen, als reactie op de iPhone.

generator iphone

Via: Electronista

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2009, 21:19
Categorie Apple
Onderwerpen apple, markt, nokia, smartphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.