Skyhook vaker gebruikt dan GPS op de iPhone

De Wi-Fi-dienst van Skyhook is essentieel voor locatiebepaling op de iPhone, zo beweert de CEO van het bedrijf. Wi-Fi wordt veel vaker gebruikt, werkt sneller en beter dan GPS, meent Skyhook.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

skyhook wirelessIn een interview met CNET heeft CEO Ted Morgan iets verteld over het gebruik van Skyhook. Skyhook Wireless biedt een dienst voor locatiebepaling, waarbij gebruik wordt gemaakt van Wi-Fi-hotspots. Je zou denken dat de dienst minder nuttig wordt, omdat de huidige iPhones zijn voorzien van een GPS-ontvanger die veel nauwkeuriger de locatie kan bepalen. Maar dat blijkt niet het geval.

Volgens Morgan gebruikt de iPhone in tweederde tot 75% van de gevallen Skyhook’s Wi-Fi-dienst om de locatie te bepalen. De CEO denkt ook dat de twee technologieën elkaar niet beconcurreren, maar elkaar aanvullen. Wi-Fi is zelfs een kritieke technologie voor locatiebepaling, want GPS heeft meerdere uitdagingen: het werkt niet binnenshuis, het is traag en de time-to-fix is zeker 30 seconden.

Verder geldt ook, dat hoe groter het scherm, hoe slechter de GPS-ontvangst beweert Morgan, al kan hij niet precies uitleggen hoe dat technisch precies zit. Mobiele telefoons geven prioriteit aan de telefooncommunicatie en de GPS-antennes die ze gebruiken zijn kleiner dan in een PND. GPS werkt goed als je snel beweegt of op de snelweg rijdt, buiten het bereik van Wi-Fi-netwerken. Skyhook verzamelt informatie over de hotspots door te ‘wardriven’ maar de gebruikers werken ook mee: wanneer een iPhone z’n locatie bepaalt stuurt het ook gegevens over het Wi-Fi-punt door naar Skyhook, zodat zij hun database kunnen bijwerken.

Via: CNET

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2009, 4:39
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.