Reacties voor: Skagen Hagen is voor mensen die eigenlijk geen smartwatch willen

De Skagen Hagen is een smartwatch met het bekende minimalistische design uit Denemarken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 20 reacties

  1. Wauw….. wat is dat mooi!

  2. Lijkt me niks. Ik heb nog geen Apple Watch omdat ik vind dat daar nog te weinig echt belangrijke functies opzitten. Dit is helemaal niks. Ze kunnen maar beter stoppen horloges te mixen met smart functies. Volgens mij is het publiek voor beide zo verschillend dat je voor een combi te weinig klanten trekt

  3. In Duitsland beginnen de prijzen bij €199,- en lopen ze op tot €219,- voor de Titanium variant. http://www.skagen.com/de/de/wearables/smartwatches.html

  4. De link in het artikel leidt naar een pagina uit 2015, toen de eerste (analoge) horloges werden gelauncht. De Connected smartwatches zijn inmiddels verkrijgbaar, via Duitsland of UK voor e200: http://www.skagen.com/de/de/wearables/smartwatches.html.

  5. Origineel geplaatst door Macaanzee
    . . . . . . . . . . Ik heb nog geen Apple Watch omdat ik vind dat daar nog te weinig echt belangrijke functies opzitten. . . . . . . . . . . . . . .

    Je hebt gelijk, je kunt op de Apple Watch niet eens een ei bakken . . . .

  6. Hèhè nou, Dries… je snapt dat ik functies bedoel waar je écht iets aan hebt, voor je gezondheid of sport. Tot nu toe kan je vrijwel alles van je Watch ook met je iPhone.

  7. Origineel geplaatst door Macaanzee
    Hèhè nou, Dries… je snapt dat ik functies bedoel waar je écht iets aan hebt, voor je gezondheid of sport. Tot nu toe kan je vrijwel alles van je Watch ook met je iPhone.

    Goed luck swimming with your iphone. In je Speedo…

  8. @Gabor: Ach zwemmen wordt een beetje dure hobby met de Apple watch. Elke keer een nieuwe halen, omdat de vorige bij een zwemsessie weer verzopen is, is ook zo iets…..
    De Apple watch is waterdicht voor aan de oppervlakte, maar niet om een even goed van de glijbaan te gaan of even naar de bodem te duiken…..

  9. Origineel geplaatst door Kees
    @Gabor: Ach zwemmen wordt een beetje dure hobby met de Apple watch. Elke keer een nieuwe halen, omdat de vorige bij een zwemsessie weer verzopen is, is ook zo iets…..

    De Apple watch is waterdicht voor aan de oppervlakte, maar niet om een even goed van de glijbaan te gaan of even naar de bodem te duiken…..

    Zelfs de 1e apple watch kan al goed onder water, dus de 2 kan je makkelijk mee in t zwembad duiken

  10. De iPhone meet mijn hartslag ook slecht

  11. Daar staat tegenover dat de batterijduur van 4 tot 6 maanden op een knopcelbatterij wel een stuk beter is.

    Hoewel de accuduur van de Apple Watch idd wel een issue is (of “een dingetje” zoals sommigen zeggen 😖),
    heeft die tenminste nog een oplaadbare batterij. Voor een wegwerp(knoopcel)batterij is 4 tot 6 maanden juist echt slecht te noemen, en vanuit milieuoogpunt ronduit rampzalig.

    Maar op de een of andere manier lijken de Denen opnieuw wèl beter dan enige andere nationaliteit in staat echt fraaie klokjes te maken. Zeker als dit model (zoals Robert schrijft) ook in titanium verkrijgbaar is, is dit daar ook weer een schoolvoorbeeld van.

    Hoop stilletjes dat DD (of JJ) zich ook binnenkort aan een (semi-) smartwatch waagt (maar dan zonder zo’n batterijmisser), dan ruil ik m’n ⌚️ daar waarschijnlijk meteen met plezier voor in 😋

  12. Hier een solar versie van en ATM-5 en ik ga twijfelen.

  13. Dat is qua design even een stuk beter dan die eiwats.

  14. 1,1cm is wel erg dik zeg… van de zijkant ziet hij er uit als een UFO 😉

  15. “Hoewel de accuduur van de Apple Watch idd wel een issue is (of “een dingetje” zoals sommigen zeggen 😖)…..”

    @Ferryman: Ja hoor, daar gaan we weer…
    Ik word zó moe van telkens weer dat gezever te lezen over de accuduur van de AppleWatch….
    Er is NIETS mis met de accuduur van de AppleWatch want die gaat nl maar zo ruim 2 dagen mee bij gemiddeld gebruik. Ik heb hem nog nooit leeg gehad.
    En het opladen is al helemaal geen “issue” (dit woord is zo ongeveer wel HET zakelijke vergader-bullshit-woord van dit jaar, maar dat geheel terzijde 😜).
    Elke avond doe ik mijn watch (net als ik bij een ‘gewoon’ horloge zou doen) af…. De AW leg (let op, dat is slechts 1 beweging) ik op de nightstand welke tevens lader is….
    WoW wat een moeite.
    Mocht je zelf een “issue” hebben met je AW qua accuduur, ga er dan mee terug naar de shop…. maar vermoei ons niet meer met dat gezeur over de accuduur.

    Mbt de milieuonvriendelijke knoopcelbatterij heb je overigens gelijk.

  16. @Teebee: De AW meet ook jouw slaappatroon! Flink klokje die dit kan vanaf het nachtkastje.

  17. @Kees: Al 3 vakanties de Watch tot 3 meter in het zwembad om gehad. Geen probleem. Lig ermee in bad en doe alle dagelijkse dingen zonder ‘m ooit af te doen.

  18. @Teebee: Wow, twee dagen. Toen horloges nog veren hadden was dat inderdaad indrukwekkend, voor electronische horloges is 2 jaar inmiddels heel normaal. 😝

    Inmiddels zou ik die twee dagen waarschijnlijk ook wel kunnen halen. Grote batterijslurper bleek gebruik van de GPS van m’n 5S, sinds die (en andere overbodige kulletjes) uitstaat zit ik op ‘t eind van de dag meestal ook boven de 60%.

    Maar serieus, zelfs twee dagen… dat maakt ‘m feitelijk ongeschikt om in een vakantie of zelfs maar (lang) weekend te gebruiken. Tenzij je de lader en dat kabeltje met knullig klompje altijd maar weer meeneemt en überhaupt in de gelegenheid bent de combi ergens bij een stopcontact (of sigarettenaanstekeraansluiting) urenlang een plekje te geven.
    Daarmee is ‘ie (voor mij iig) de facto gedegradeerd tot ‘doordeweeks’ horloge. Met wat (gelukkig vooral doordeweeks handige – maar zeker niet onmisbare) extra’s tov een gewoon polsklokje, dat dan weer wel.

    Tenzij je dag-in-dag-uit ‘t beruchte sluipverbruik van je adapter voor lief neemt kost het je trouwens toch echt minimaal twee handelingen om ‘m aan de lader te leggen, dus maar liefst twee keer zoveel moeite als jouw roze-bril praatje schets 😉

    (Overigens is ‘issue’ ook in technische ICT een gevleugeld begrip, dus niet alleen onder vergadertijgers 😄)

  19. @Col: boeit me niet dus waarom zou ik m omhouden

    @Ferryman: jij blijft een smartwatch verwarren met een ‘ouderwets’ normaal horloge.
    Ik heb hem gewoon kee op vakantie zonder ‘stand’ alleen een kabel net als voor m’n iPhone is voldoende. Maar jij laat je iphone natuurlijk ook thuis… o nee, die heb je natuurlijk helemaal niet want die gaat ook ‘maar’ max 2 dgn mee met z’n accu …..
    Overigens ook in de ICT wereld is ‘issue’ een ‘gaaaaap-term’ ook daar vergadert met zich suf en doet wedstrijdjes wie de meeste bullshittermen kan gebruiken.

  20. @Ferryman: Wat bedoel je in godesnaam met:

    “Tenzij je dag-in-dag-uit ’t beruchte sluipverbruik van je adapter voor lief neemt kost het je trouwens toch echt minimaal twee handelingen om ‘m aan de lader te leggen, dus maar liefst twee keer zoveel moeite als jouw roze-bril praatje schets 😉”

    Ik ben geen geitenwollensok dus dat beetje verbruik van die adapter zal me volstrekt worst zijn.
    Mijn ‘roze-bril praatje’ is een 1:1 weergave van mijn dagelijkse handeling, maar noem jij het gerust een roze-bril praatje, helemaal prima, jouw feestje.
    En ‘moeite’??? Man man wat zal jij moe zijn van t leven dag in dag uit.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.