Reacties voor: Philips WiZ aangekondigd: slimme lampen met Wi-Fi en Siri Shortcuts

Niet compatibel met Philips Hue
Signify, bekend van de Philips Hue-lampen, heeft een nieuwe serie lampen aangekondigd die met Wi-Fi werken. De Philips WiZ lampen werken met het WiZ Connected-systeem.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Vreemd, geen HomeKit. Proberen ze cannibalisatie te voorkomen op Hue? WiFi is wel veel handiger want dat dekt sowieso al heel mijn huis. Ik heb al veel Hue spul maar die bridge is een doorn in mijn oog.

  2. De traditionele grote fitting is toch E27 en kleine E14? Geen E19 (in NL iig)

  3. Al die extra apparaten op je WiFi vind ik juist een nadeel. Mooie van Zigbee is juist dat het een mesh netwerk is waarbij alle lampen nodes zijn in het netwerk en zo zorgen voor een goede dekking.

  4. Origineel geplaatst door Rutger
    Al die extra apparaten op je WiFi vind ik juist een nadeel. Mooie van Zigbee is juist dat het een mesh netwerk is waarbij alle lampen nodes zijn in het netwerk en zo zorgen voor een goede dekking.

    Idem.. dat is de reden dat ik 16 Koogeek stekkers de deur heb gedaan. Nu weer een stabiele wifi verbinding!

  5. @JK: Want?

    Hoezo een doorn in het oog?
    Dat je er op moet drukken voor de veiligheid?

  6. Is er ook geen uitzicht op ondersteuning voor HomeKit in de toekomst?

  7. Geen HomeKit. Waarom nou toch jongens? Maak het nog ingewikkelder.

  8. Maar dit bestaat toch al langer in iets andere vorm? Via Ali kun je nu al Xiaomi/Philips wifi lampen kopen die je ook gewoon in je fitting draait en via een app aan je wifi-router koppelt. Dit zonder extra hub. Vervolgens kun je met de Mi Home app Google Home, Alexa, IFTT en/of Siri hieraan koppelen en je kunt de lampen volledig via je stem of app bedienen. Kosten ca. €10 per lamp. De kwaliteit van deze lampen is erg goed en geeft een mooi helder tot warm wit licht. Kleurenversies zijn er oké, maar kosten ca. €20/stuk.

    Enige puntje van aandacht is dat je wel de EU-versie moet zien te vinden. Anders moet je je lokatie op Chinese Mainland zetten en werkt hij alleen via Chinese servers (waardoor Google Assistent bijvoorbeeld niet werkt).

    Ook zijn er zat andere alternatieven te vinden onder andere van Smart Life en Magic Home. Deze lampen vind ik iets minder van kwaliteit, maar zijn verder ook prima Wifi-lampen.

    Helaas kun je Apple’s Homekit hier niet aan koppelen (het zal ook eens niet met Apple, zucht…).

  9. Ikea trådfri lampen kosten ook maar €10,00 per stuk. Goed, je hebt eenmalig de kosten van een hub, maar dan heb je wel homekit. Tevens breidt het aanbod aansluitbare accessoires ook continu uit.
    Bevallen mij prima in ieder geval en de hub is inmiddels veel stabieler door firmware updates dan een jaar geleden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.