16-inch MacBook Pro concept door Viktor Kadar

Gerucht: ’16-inch MacBook Pro in september in de winkel’

Apple zou plannen hebben om een 16-inch MacBook Pro uit te brengen. Hij ligt in september in de winkels. beweert analist Jeff Lin, werkzaam voor marktonderzoeker IHS Markit. Ook krijgt de MacBook Air een verbeterde processor.

16-inch MacBook Pro met LCD-scherm

De nieuwe MacBook Pro zou volgens deze analist een LCD-scherm met een resolutie van 3072 x 1920 pixels krijgen. Het LCD-scherm wordt geleverd door LG Display, zo valt te lezen in IHS’s nieuwste rapport ‘Emerging PC Market Tracker’. Forbes kreeg het rapport in handen en haalde er wat interessante details uit. “We verwachten dat Apple een nieuw product uitbrengt op het september 2019-event, als er geen onverwachte ontwikkelingen optreden”, schrijft Lin, die bij zijn werkgever Associate Director Consumer Electronics is.


Hij doelt daarmee op de 16-inch MacBook Pro. De Koreaanse website The Elec beweerde onlangs dat Samsung in gesprek was met Apple om OLED-schermen voor deze 16-inch MacBook Pro te leveren. Maar volgens Lin zit er nog gewoon een LCD-scherm in, maar wel een nieuwere processor.

16-inch MacBook Pro specs volgens IHS

Het is niet de eerste keer dat we over een 16-inch MacBook Pro horen. Ook analist Ming-Chi Kuo verwacht dat ‘ie komt in de loop van 2019. De laptop krijgt een compleet nieuw design, maar hij gaf geen verdere details.

Ook vernieuwingen voor MacBook Air
Lin schrijft nog meer in zijn rapport. Hij verwacht dat de MacBook Air in september een update met snellere processors krijgt en dat geldt waarschijnlijk ook voor de 13,3-inch MacBook Pro zonder Touch Bar. Het model mét Touch Bar kreeg in mei nog een upgrade. De MacBook Air werd vorig jaar voorzien van een Retina-scherm, vlindertoetsenbord, grotere trackpad, Touch ID en Thunderbolt 3-poorten.

MacBook Air 2018 serie

Het gekke is dat Apple zelden nieuwe Macs in september uitbrengt. Meestal wacht het bedrijf tot oktober en is er een speciaal evenement voor iPads en Macs. Het is mogelijk dat het oktober-evenement dit jaar komt te vervallen en dat de iPad Pro’s worden doorgeschoven naar volgend jaar. IHS heeft een speciaal team dat onderzoek doet naar de toeleveringsketen, al zijn ze minder vaak in het nieuws dan analist Ming-Chi Kuo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 juni 2019 om 9:32
Onderwerp
Categorie
Mac & macOS
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.