Bekende Mac-tekstverwerker Scrivener krijgt iPhone- en iPad-versie

Scrivener, een bekende tekstverwerker voor de Mac, krijgt een iPhone- en iPad-versie. Volgens Literature and Latte komt deze app ergens in 2012 uit.

Scrivener iOSBen je druk op zoek naar een tekstverwerker voor de iPhone maar staan apps zoals Pages je niet aan, dan is de iOS-versie van Scrivener wellicht interessant. Scrivener is een bekende tekstverwerker voor de Mac, die speciaal is ontworpen voor schrijvers. Door onder andere met indexkaarten te werken, houd je informatie tijdens het schrijven goed op orde. Ontwikkelaar Literature and Latte heeft laten weten te werken aan een iOS-versie. De app moet ergens in 2012 uitkomen.

Literature and Latte, ontwikkelaar van het originele Scrivener, heeft zelfs al een proof-of-concept van de iPad-versie getoond. De iPhone- en iPad-versie van Scrivener zal niet ontwikkeld worden door Literature and Latte, maar een zelfstandige ontwikkelaar.

De app bevindt zich nog in een vroeg stadium, waardoor de beoogde lancering in 2012 waarschijnlijk nog een tijd zal duren. Literature and Latte roept gebruikers daarom ook op om hun ideeën voor de iOS-versie te delen op hun forum.

Bij enkel een iOS-versie blijft het trouwens niet: Literature and Latte schrijft zich te gaan richten op een Android-app, zodra de iOS-app is ontwikkeld.

Er is al wel een Mac-versie van Scrivener verkrijgbaar (€35,99).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2011, 13:03
Categorie Productiviteit
Onderwerpen schrijven, tekstverwerker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.