Reacties voor: Scribble: slimme pen scant kleuren in de echte wereld

De Scribble op Kickstarter is een slimme pen die kleuren in de echte wereld herkent. Deze kleuren worden ook doorgegeven aan een iOS-app.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 8 reacties

  1. Ok kleuren scannen en gebruiken digitaal dat geloof ik nog wel. Maar de pen alle kleuren laten tekenen op papier? Volgens mij onmogelijk.

  2. @jakadada:

    Dan vrees ik dat jij er toch echt naast zit

  3. @Daan: hmm ik weet het niet hoor. Ik twijfel over de nauwkeurigheid.
    Het rijbewijs had een verf van 10.000€ per pot. Veilig zeiden ze. Nou ff pennetje tegen aan en je hebt de kleur…. Lol.

    Maar gebruik eens de kleurenmeter van je Mac. Is eigenlijk zelfde maar digitaal. Zelfs daar heb je al moeite om een precieze kleur te krijgen. In de echte wereld is elk puntje een andere kleur.

    Kleurenmengen is een vak apart en is ook altijd maar een benadering. Benieuwd als zo een klein goedkoop apparaatje dit gaat kunnen.
    Kras op de auto? Scannen maar en even overheen schilderen. De verkleuring door de zon heb je dan perfect evenaart. Lijkt me geweldig.

  4. Blijkbaar zijn er problemen. Het project is gisteren de nek om gedraaid op kickstarter.. Ben benieuwd of get. weer wordt opgestart!!

  5. @JAKADADA nou dit is zeker wel mogelijk, wat zijn hebben gedaan is gewoon een mini meng machine maken, je moet natuurlijk wel inkt hebben maar je hebt maar 3 kleuren nodig om alle kleuren van de regenboog te maken.

    en het is hun gelukt om het compact te maken.

  6. Origineel geplaatst door Elvin
    @JAKADADA nou dit is zeker wel mogelijk, wat zijn hebben gedaan is gewoon een mini meng machine maken, je moet natuurlijk wel inkt hebben maar je hebt maar 3 kleuren nodig om alle kleuren van de regenboog te maken.
    en het is hun gelukt om het compact te maken.

    Vind het maar indrukwekkend 🙂

  7. Origineel geplaatst door jakadada
    Ok kleuren scannen en gebruiken digitaal dat geloof ik nog wel. Maar de pen alle kleuren laten tekenen op papier? Volgens mij onmogelijk.

    Ik zet er ook mijn vraagtekens bij. Op zich zou het kunnen als je het vergelijkt met een inktjet-printer. Alleen zou de inkt snel op zijn (want kleine ‘toners’) en het mengen van de kleur moet ‘ergens’ gebeuren in de pen. Vrees dat dat ‘mengkamertje’ na een paar keer dermate vervuild is dat het een zooitje wordt daarin. Desalniettemin een interessant project en misschien hebben zij de problemen getackeld.

  8. Wordt op hackaday toch uitgelachen. Het is een onmogelijk product. Alle techniek die nodig is kan niet in zo een kleine pen. Plus inderdaad een mengkamertje zo klein dat moet verstopt raken als het überhaupt mogelijk is.

    Plus een printer print ook met stippen en mengt dit niet eerst in elkaar. Stel je voor wat de toekomst zou brengen in printtechnieken als dit zo klein mogelijk wordt.

    Nee deze hele opzet was gewoon een Joke.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.