Scribble

Scribble: slimme pen scant kleuren in de echte wereld

De Scribble op Kickstarter is een slimme pen die kleuren in de echte wereld herkent. Deze kleuren worden ook doorgegeven aan een iOS-app.

ScribbleDe Scribble ziet er uit als één van die dikke, meerkleurige pennen die vaak in speelgoedwinkels worden verkocht. In de praktijk is dit apparaatje alleen een stuk slimmer: druk je namelijk de achterkant van de pen tegen een voorwerp aan, dan wordt de kleur hiervan ingelezen. De penpunt gebruikt vervolgens deze kleur als je op papier tekent, maar de informatie kan ook naar een iPhone of iPad worden gestuurd. Hierdoor heb je de gescande kleuren tot je beschikking in een speciale teken-app.

De Scribble-app laat de gescande kleurwaarden zien, zodat je in één keer de kleur kunt reproduceren in bijvoorbeeld Photoshop op je computer. In de app zie je ook hoeveel kleuren er op het moment op de pen zijn opgeslagen en hoe lang de ingebouwde accu het nog volhoudt. Onderin het scherm staat hoeveel inkt je van iedere kleur nog hebt. Is één van deze inktcartridges leeg, dan moet je een nieuwe bestellen. Je hebt immers alle kleuren nodig zodat de pen op de juiste manier kan mengen. Deze cartridges worden op een later moment aangeboden op de website van de fabrikant.

Een donatie van minstens 199 dollar op Kickstarter verzekert je van een Scribble. Voor dat bedrag krijg je ook een set aan inktcartridges toegestuurd. Verzending naar Nederland en België kost je daarnaast nog eens 15 dollar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2014, 15:25
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, stylus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.