Reacties voor: Screenshots nieuwe iPad tonen iPhoto en andere Retina-apps

De derde generatie iPad's retina-resolutie wordt gedemonstreerd in een aantal nieuwe screenshots op Tinhte.vn. Door deze te bekijken kun je een idee krijgen van de ondersteunde resolutie van het scherm.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. Door de toenemende bestandsgrootte zit ik er serieus over na te denken om een 32 GB iPad te nemen, in plaats van 16 GB. Als alle apps die geoptimaliseerd zijn voor het retina display minstens twee keer zo groot zijn dan voorheen, betekent dat dat ik een stuk minder apps zou kunnen installeren als ik weer 16 GB zou nemen.

    Ik wacht ook nog steeds op het moment dat je hem in Nederland ook al bij de Apple Online Store kunt bestellen.

  2. En dat is dus slecht nieuws voor huidige Universal App gebruikers want die zullen allemaal geupdate worden om ook op de nieuwe iPad te kunnen draaien en nemen veeeeel meer geheugenruimte in op je “oude” iPad 1 of 2.

  3. Dus doordat een hogere resolutie moet worden ondersteund stijgt de bestandsgrootte op astronomische wijze? Waar zit de logica hierachter? PC-programma’s ondersteunen alle mogelijke resoluties…

  4. Weet er trouwens iemand of bij app updates telkens de volledige grootte wordt binnengehaald?

  5. Ik had al besloten om te upgraden naar 32gb model omdat mijn huidige 16gb constant vol zit aan applicaties alleen al. Nu begin ik te twijfelen of ik dan aan 32gb wel genoeg zal hebben.

  6. Inderdaad slecht nieuws voor de huidige iPad gebruikers. Zit zelf ook op een iPad 1, 16GB en heb nog ongeveer 4 GB over. Zat eraan te denken om te upgraden naar de nieuwe iPad, 16 GB , maar ik zit nu sterk te overwegen om de 32 GB aan te schaffen.

  7. We hebben het hier wel over applicaties van Apple, het zal allemaal wel meevallen. Net zoals het deed met het retina scherm van de iPhone.

  8. Of er komen aparte Apps voor de New iPad, waar dan ++ bij staat.
    Want als ze 4 keer zo groot worden hadden ze beter de 16Gb weg kunnen laten en er een 128Gb versie New iPad kunnen uitbrengen.

  9. @Robertoo: Ik zit dus ook nog op iPad 1 met 16GB. Die van mij zit echter wel zo goed als vol (nog 800MB over). Ik heb er 5,1GB aan muziek op staan, de rest is allemaal apps en foto’s heb ik er nu nauwelijks op staan. Op die nieuwe iPad zit natuurlijk ook een camera voor foto’s en filmen, dus als dat er nog eens bij komt is 16GB toch echt te weinig denk ik.

  10. Ze hadden gerust een 128gb mogen uitbrengen. Mijn 64 gb zit nu al vol. Dat gaat keuzes maken worden 🙁

  11. Origineel geplaatst door StGermainPC-programma’s ondersteunen alle mogelijke resoluties…

    En zien er dus ook niet uit. Retina displays vragen gewoon om 4x zoveel pixels om mooie gelikte ikoontjes en knopjes te maken, doe je dat als ontwikkelaar niet, dan zul je dus blokjes en trappetjes gaan zien… lelijk

  12. Origineel geplaatst door StGermain
    Dus doordat een hogere resolutie moet worden ondersteund stijgt de bestandsgrootte op astronomische wijze? Waar zit de logica hierachter? PC-programma’s ondersteunen alle mogelijke resoluties…

    De afbeeldingen in de app moeten die grotere resolutie ondersteunen. Feitelijk gezien is het plaatje wat erin moet staat 2 keer zo groot, dus neemt de bestandsgrootte toe.

    PC programma’s ondersteunen niet alle resoluties. Weet je nog dat vroeger een spel op een floppy paste en tegenwoordig 1 of 2 dvd’s?

  13. Ga ik er terecht van uit dat de huidige (niet retina geoptimaliseerde) apps er op de nieuwe iPad hetzelfde uitzien als de oude iPad’s? Of gaan die er slechter uitzien op een Retina scherm?

  14. Nou dat wordt dan toch een 64Gb iPad. M’n huidge 64Gb is slechts voor 50% in gebruik, dus met die Retina handel zal ik de 64Gb harder nodig hebben.

  15. @Marc , in mijn beleving is het dezelfde kwestie als bij de iPhone 3Gs naar de 4. De oude lagere resolutie apps zagen er gewoon even goed op een iPhone 4… (in mijn beleving)

  16. Origineel geplaatst door jerry.w@Marc , in mijn beleving is het dezelfde kwestie als bij de iPhone 3Gs naar de 4. De oude lagere resolutie apps zagen er gewoon even goed op een iPhone 4… (in mijn beleving)

    als je nog een ‘pre retina’ app hebt ( makkelijk te herkennen aan de wazige ikonen op je homescreen) dan zul je
    merken dat tekst knoppen wel mee zullen vallen, fotootjes via het web meestal ook wel (want die worden vaak wel op te hoge resolutie binnen gehaald)… maar zelf gemaakte graphics, knoppen onderin of op andere plekken… daarvan zie ik dus wel de pixels

  17. Origineel geplaatst door jerry.w@Marc , in mijn beleving is het dezelfde kwestie als bij de iPhone 3Gs naar de 4. De oude lagere resolutie apps zagen er gewoon even goed op een iPhone 4… (in mijn beleving)

    als je nog een ‘pre retina’ app hebt ( makkelijk te herkennen aan de wazige ikonen op je homescreen) dan zul je
    merken dat tekst knoppen wel mee zullen vallen, fotootjes via het web meestal ook wel (want die worden vaak wel op te hoge resolutie binnen gehaald)… maar zelf gemaakte graphics, knoppen onderin of op andere plekken… daarvan zie ik dus wel de pixels… lelijk

  18. In werkelijkheid zijn de apps (helaas) nog groter!
    Een voorbeeld is TwinGo!
    Bij de omschrijving in de App Store staat: 64.7 MB (=downloadgrootte).
    Bij “Storage” in “Settings” is de App Size maar liefst: 140 MB.
    Dus tja…

  19. Ik ook updaten naar de nieuwe iPad/iPad 3 en zeker een 64GB +4G/(3G in NL) ! Als er een 128GB Had gekomen had ik die ZEKER genomen! De retina apps gaan veel ruimte in beslag nemen, niet alleen apps, maar ook de HD films die ik erop ga zetten…

  20. @Dave: Hoeveel films wil je er altijd op hebben dan? Ik zet alleen films/muziek erop die dan on the road wil zien, de rest stream ik thuis van pc.

  21. Origineel geplaatst door MacMichel73
    In werkelijkheid zijn de apps (helaas) nog groter! Een voorbeeld is TwinGo! Bij de omschrijving in de App Store staat: 64.7 MB (=downloadgrootte). Bij “Storage” in “Settings” is de App Size maar liefst: 140 MB. Dus tja…

    Dat zijn vast gezipte apps als ze in de appstore staan!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.