Screenshots nieuwe iPad tonen iPhoto en andere Retina-apps

De derde generatie iPad's retina-resolutie wordt gedemonstreerd in een aantal nieuwe screenshots op Tinhte.vn. Door deze te bekijken kun je een idee krijgen van de ondersteunde resolutie van het scherm.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Retina iPad teaserDe nieuwe iPad zijn Retinascherm zorgt ervoor dat ook apps een hogere resolutie moeten gebruiken. Tinhte.vn heeft op zijn vroeg verkregen iPad alvast gekeken naar hoe apps er uit zien met deze hogere resolutie. De beelden laten zien hoe een app zoals iPhoto er uit zou zien, als je hem in zijn volledige grootte bekijkt op je computerscherm.


Onderstaande afbeelding is in grootte aangepast. Om hem in volledige resolutie te bekijken kun je er op klikken, of het artikel op Tinhte bekijken Daar staan ook andere Retina-beelden van de nieuwe iPad. Ontwikkelaars moeten Retina-ondersteuning aan hun apps toevoegen voordat de hoge resolutie optimaal wordt benut. Oude iPad-apps worden wel schermvullend getoond, maar zien er een stuk minder scherp uit.

De bestandsgrootte stijgt door de hogere resolutie ook behoorlijk. Tinhte.vn maakte een overzicht, waarin te zien is met hoeveel MB’s iedere app van Apple is gestegen sinds de Retina-update. Misschien wel de opmerkelijkste stijging zie je bij iMovie: deze telt nu 404 MB, terwijl deze eerder 70 MB groot was. Deze bestandsgroottes zijn al langere tijd in de App Store te zien, maar het overzicht is interessant.

De tabel behorende bij dit artikel is helaas verouderd en daarom niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak

Tinhte wist eerder deze week de derde generatie iPad in handen te krijgen. Vervolgens pakten ze hem uit in een video en onderwierpen ze de iPad aan een aantal tests met Geekbench.

Retina iPhoto

Klik op de afbeelding om hem in volledige resolutie te bekijken. Het kan even duren totdat hij geladen is.

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.